Studená sprcha pro Mayovou: Její činy v Sýrií podporuje jen čtvrtina Britů!

zprávy

Zatímco západní vlády a politici včetně mohých médií vyjádřili podporu raketovému útoku USA, Velké Británie a Francie na Sýrii, samotné britské obyvatelstvo se spíše postavilo proti.

Studená sprcha pro Mayovou: Její činy v Sýrií podporuje jen čtvrtina Britů!
Theresa Mayová, britská premiérka
15. dubna 2018 - 11:05

Podle průzkumu, který provedla společnost BMG Research ve Velké Británii, rozhodnutí premiérky Theresy Mayové provést úder na Sýrii byl podpořen pouze 28% dotázaných, uvedl deník The Independent.

List upozornil, že 36% respondentů bylo proti, zatímco 26% respondentů se nemohlo rozhodnout o odpovědi, a 11% si zvolilo položku „nevím".

Průzkum zahrnoval 1 562 osob.

USA se Spojeným královstvím a s Francií udeřily na Sýrii

Tento výsledek je o to překvapivější, že po celou dobu převážná většina britských médií referovala o údajném chemickém útoku v syrském městě Dúma nejen v souladu s tvrzením vlády Mayové, ale i s chutnýmy výlevy hororu zabitých a trpících lidí zasažených chemickými zbraněmi. Přičemž opozice poměrně krotce jen vyzývala k větší "opatrnosti" co se týče "důkazu" použití chlóru syrskou armádou, které v podstadě poskytly jen zkompromitované tzv. "Bílé přilby".

V noci 14. dubna ozbrojené síly Spojených států, Velké Británie a Francie udeřily na Sýrie. Ministerstvo obrany Ruska oznámilo, že Spojené státy a její spojenci vystřelili více než 100 raket.

Ruské ministerstvo zahraničí označilo akce ozbrojených sil třech zemí za „hrubé a flagrantní porušení norem mezinárodního práva".

(kou, prvnizpravy.cz, independent.co.uk, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif