Švýcaři si nadále budou platit lži veřejnoprávních médií

zprávy

Nemám nic proti výsledku švýcarského referenda, kde bylo odmítnuto zrušení poplatků pro veřejnoprávní média, i když je velmi frustrující, že 71,6 procent voličů odmítlo neplacení poplatků, píše na blogu Schall und Rauch von Freeman.

Švýcaři si nadále budou platit lži veřejnoprávních médií
Z natáčení
6. března 2018 - 06:20

Švýcaři měli jedinečnou příležitost, jak dát červenou kartu současným veřejnoprávním médiím a naopak získat tak čestnou a dobrou žurnalistiku, ale oni nechtěli. Chtějí ročně platit nadále 451.10 franků (390 euro) povinných poplatků za jednostranné, nepravdivé a neúplné informace z veřejnoprávního  rozhlasu a televize (SRG SSR). Budiž, dostanou, co si zaslouží, proamerickou, prounijní a pronatovskou propagandu a antiruské a antišvýcarské lži!

Příznivci kontrolovaného a jednostranného státního mediálního prostoru jsou nadšení.

Pokud žijete mimo americkou okupační zónu, tedy mimo západní Evropu a mimo  Washingtonem kontrolované oblasti, pak si uvědomíte, jak špatné jsou západní sdělovací prostředky, zejména takzvané veřejnoprávní vysílání, které informuje o světových událostech. Nemá to nic společného s vyváženým a nestranným  zpravodajstvím. Je velmi jasné, jak jsou média centrálně řízena, protože všichni přinášejí stejné zprávy. Tyto zprávy v krátkosti:  Západní dobrý, Východní špatný ... a to, co říkají o našich válkách jsou „humanitární“ a „oprávněné“.

Veřejnoprávní média směřují názor lidí požadovaným směrem vládnoucí kliky

Proto jsem odešel ze Švýcarska. Nemohl jsem souhlasit s tím, že budu nucen platit velmi mnoho peněz každý měsíc za TV jak jsem ji nazval Volksempfänger nebo lžibox. Nejčistší vymývání mozků, kontrola našeho myšlení.

Je škoda, že švýcarští voliči ve většině vyjádřili svůj nesouhlas se zrušením vynucených poplatků a financování SRG. Správně by mělo jít o dobrovolný platební systém. Pouze ti, kteří chtějí konzumovat SRG by za to měli platit, stejně jako platí za soukromé noviny a televizní kanály. Ti, kdo praktikují správnou žurnalistiku, budou mít více diváků a čtenářů a ti, kteří lžou budou finančně potrestáni. To by bylo také ve smyslu volného tržního hospodářství. V systému povinných poplatků mohou státní média dělat to, co chtějí, aniž by měli finanční starosti. Toto je mediální politika diktatury a diktátu názorů! Končí svůj blog von Freeman.

(rp,prvnizpravy.cz,schallundrauch,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 73%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif