Times: Anglické školy zakazují sukně, aby uspokojily transsexuály!

zprávy

O tom, že když se vychází vstříc určitému společenskému pseudopožadavku v jakési genderové rovnosti svědčí nynější anglická situace. Mnohé jistě napadne, zda přitom není někdo těžce psychicky nemocen.

Times: Anglické školy zakazují sukně, aby uspokojily transsexuály!
Odzvonilo v Anglii školním sukním?
3. července 2018 - 11:04

Anglické školačky budou brzy muset změnit sukně na kalhoty, napsaly The Times. Podle publikace se vedení vzdělávacích institucí v Anglii snaží zvolit genderově neutrální formu, aby potěšila transsexuální studenty.

Britské školačky budou muset dát sbohem sukním. Nejméně 40 vzdělávacích institucí v Anglii již zakázalo dívkám nosit tuto část šatníku, zatímco jiní uvažují o takovém zákazu, uvedly The Times s odkazem na nedávnou studii.
 
Jak publikace poznamenala, sukně jsou nahrazeny kalhotami. Vedení školy se tak snaží zvolit genderově neutrální školní uniformu, aby potěšilo transsexuální studenty.
 
Copleston High School v Ipswichi zahrnula sukně mezi části ženského oblečení na seznamu nepřijatelných věcí spolu s „těsnými džínsy a piercingy na obličeji". Woodhey High School, jedna ze škol v anglickém Bury zakázala nosit sukně, protože sedící během setkání a školení studentky dramatického kroužku mátly svým vzhledem učitele a hosty.
 
Zástupci školní Priory School v Lewisu, kde minulý rok sukně upadly do hanby, vysvětlili své rozhodnutí dvěma faktory. Za prvé, studenti se zajímali o to, proč mají dívky a chlapci různé uniformy. Za druhé, instituce musela vzít v úvahu zájmy transsexuálů.
 
Publikace upozornila na skutečnost, že tato školní iniciativa se shodovala s rozhodnutím vlády Spojeného království vyjasnit práva transsexuálů v zákoně o uznání genderového postavení. Očekává se, že konzultační dokument o této otázce posoudí vláda příští týden.

 
Přesto se některé školy snaží zachovat sukně. Studenti Philips High School, kde se nošení kalhot pro chlapce a dívky plánuje jako povinné v příštím roce, shromáždili tisíce podpisů pod petici, v němž se uvádí, že zákaz je „sexualizací“ dětských těl.
 
Dívky, které navštěvují školu Philips, tvrdí, že mají v sukních pocit sebevědomí a nucení do kalhot „poškozuje jejich duševní zdraví". „Pokud se nějaký z učitelů domnívá, že dětské nohy jsou nějak „příliš sexy", měl by být okamžitě propuštěn za hrubé porušení chování," uvádí petice.
 
Feministé tento zákaz odsoudili. „Myslím si, že každý by měl mít na výběr mezi sukní a kalhotami, aby každý mohl najít něco, co by vyhovovalo jí, jemu nebo jim," říká americká spisovatelka Naomi Woolfová.

(kou, prvnizpravy.cz, thetimes.co.uk, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif