Trump: To byl žert, že bych se neřídil radou Boltona v kauze Venezuela

zprávy

Americký prezident v rozhovoru s novináři přiznal, že "obrušuje tvrdé názory" svého národního bezpečnostního poradce Johna Boltona.

Trump: To byl žert, že bych se neřídil radou Boltona v kauze Venezuela
Donald Trump, americký prezident
11. května 2019 - 11:05

Donald Trump ale zároveň řekl, že je spokojen s prací Johna Boltona, kterého provází pověst „nejvíce temperantního“ v Republikánské straně, píše Politico.

Donald Trump dále vyjádřil spokojenost s radami Johna Boltona. Americký prezident tak rozptýlil nedávné zvěsti, že ztrácí důvěru v poradce pro národní bezpečnost.

„Má tvrdé názory na věci, ale je to normální. Ve skutečnosti omezuji Johnovu náladu, což je docela překvapující, “přiznal šéf Bílého domu, „já jsem ten, kdo ho uklidňuje. To je normální.“
 
Prezident dodal, že se mu líbí Bolton, ale v jeho administrativě jsou různí lidé, včetně těch, kteří jsou "o něco klidnější" než jeho národní bezpečnostní poradce.
 
Před touto tiskovkou Washington Post uvedl, že Trump měl pocit, že Bolton se ho pokouší „zatáhnout ho do války“ ve Venezuele po neúspěšném převratu opozice. Bílý dům však řekl, že prezidentův komentář byl vysloven „v žertu“.

 
John  Bolton si dlouhodobě vybudoval pověst „nejagresivnějšího hlasu“ v Republikánské straně. Není to tak dávno, co označil nasazení námořní skupiny US Navy na Blízkém východě „jasným a jednoznačným signálem“ do Íránu.
 
Bolton také podpořil ministra zahraničí Mika Pompea, který obvinil Rusko z „odrazování“ venezuelského prezidenta Nicolase Madura od „útěku“ na Kubu. „Tohle je naše polokoule. Rusové by sem neměli lézt. Byla to jejich chyba. To nepovede k lepšímu vztahu, “namítl Bolton.

(rp,prvnizpravy.cz,politico,foto:arch.)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 76%
transparent.gif transparent.gif
Ne 13%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 11%
transparent.gif transparent.gif