Dobytí Očeretina umožnilo Rusům další průnik

zprávy

Ukrajinská vojenská veřejnost Deep State potvrdila, že Rusko dobylo dvě vesnice: Archangelsk u Avdijivky a Kotljarivka (směrem k dálnici, která vede do Kupjansku z jihu), píše ukrajinský web Strana.

Dobytí Očeretina umožnilo Rusům další průnik
Ilustrační foto
6. května 2024 - 02:20

Telegramový kanál také hlásí, že ruské jednotky dosáhly hranic Očeretina. Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že celá tato vesnice již byla dobyta. Informace také odpovídají mapě Deep State.



Vojenský analytik Jurij Podoljak věří, že dobytí Očeretina povede ke strategickému pronikání ruských ozbrojených sil.

Analýza mapy „rezervní“ ukrajinské linie odporu naznačuje, že Očeretino bylo nejdůležitější složkou obrany ukrajinských ozbrojených sil.


Celá linie zákopů a tedy i obrana Ukrajiny byla založena právě na území tohoto města. Jeho ztráta v mnoha ohledech učinila mnohé z nich zbytečnými a mnohem slabšími. Obranná linie ukrajinských ozbrojených sil severně od Keramiku se opírala o přírodní bariéry.

„Ale když jsme prorazili Očeretino útokem z jihu, po dobytí Archangelska jsme v podstatě obešli jejich jednotky za týl, což donutilo nepřítele opustit je téměř bez boje. Totéž platí pro obrannou linii ozbrojených sil Ukrajiny severozápadně od Archangelska (do které včera ustoupily). Páteř této linie se nachází přes řeku od dvou velmi silně přírodou opevněných oblastí. Je velmi obtížné na ně přímo zaútočit
,“ uvádí Podoljak.

Jak říká, ruský průlom přes Očeretino a kolem Novoaleksandrovky (kde neměli čas vytvořit Ukrajinci seriózní opevnění) na sever, činí tyto obranné oblasti téměř nepoužitelnými.

Ukazuje také, že jižně od Očeretina postupovaly ruské jednotky směrem na Novopokrovskoje a Umanskoje.

Postup Rusů v Krasnogorovce potvrzuje i veřejnost.

Ruské telegramové kanály včera informovaly, že tamní cihelna, klíčový obranný bod města, byla dobyta. Ukázali instalaci vlajky nad jednou z budov podniku.

Poznamenejme, že zbytek území Krasnohorivky je obsazen převážně soukromým sektorem. To znamená, že pokud je továrna skutečně ztracena, obrana ukrajinských ozbrojených sil v Krasnohorivce se může ztížit.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?