Zbořil: Z mainstreamu se pomalu stává malostream

politika

<< VIDEO >> Tak se mi zdá, že tady probíhá ne hybridní válka, ale válka médií proti jejich čtenářům, říká v rozhovoru pro Prvnízprávy.cz Zdeněk Zbořil.

Zbořil: Z mainstreamu se pomalu stává malostream
Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz
17. listopadu 2018 - 03:20

Trump během zpátečního letu z Evropy stačil vyřídit několik tweetů, kdy zkritizoval francouzského prezidenta za nápad postavit evropskou armádu a Theresu Mayovou „sprdnul“ za brexit…

A co vy na to pane Zbořile?

„Prezident Trump je neustále kritizován za to co píše na svých tweetech  a hned se to komentuje, tak musíme být obezřetní a podívat se na to kdo to píše a proč to píše. Zase se mi zdá, že tady probíhá ne hybridní válka, ale válka médií proti jejich čtenářům,  zprávy jsou psány v domnění, že zaujmou velký počet čtenářů, tak jsou formulovány velice atraktivně, ale nikoliv tak, aby jim většina čtenářů uvěřila, proto ten únik k alternativním médiím a pokles zájmu o tzv. mainstreamová, která už jsou dneska malostreamová média," říká v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Zbořil.

U nás došlo k dalšímu grilování Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo, kdy investigativní novináři natočili  tajně rozhovor se synem Andreje Babiše, otázkou je zda neporušili švýcarské zákony…

„Protože jsem viděl tu hranou scénku, kterou vysílala TV Prima a Seznam TV, kdy tam byl pan Kubík a paní Slonková, a také nezapomeňme, že tam měli sebou  štáb, řekl bych, že to bylo velmi odvážné, zdá se, že ti tvůrci by se mohli dostat do problémů, protože Andrej Babiš, syn, je švýcarským občanem a jestli reportáž udělali bez povolení místních úřadů, tak za to mohou být trestně stíháni a ty tresty jsou docela vysoké...Jen mě na tom zaujalo to, že se policii a ani Poslanecké sněmovně nepodařilo navštívit pana Bakalu ve Švýcarsku. S tím chci říct, že se na nás budou valit další informace, protože opozice je rozhodnutá svrhnout vládu a to aniž by si uvědomili co všechno mohou způsobit, neschválení rozpočtu, tím se taky odsouvá navýšení důchodů…a hlavně jim asi nedošlo to, že předávají politickou moc na stříbrném podnose prezidentu republiky," vysvětluje Zdeněk Zbořil.

Podrobnější analýzu si můžete poslechnout v následujícím rozhovoru Zdeňka Zbořila pro Prvnizpravy.cz.



(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif