Hašek: Rozmáhá se nám tu po střední Evropě takový nešvar

politika

Rozmáhá se nám tu po střední Evropě takový nešvar - proběhnou demokratické volby - tu parlamentní, tu prezidentské - a ti poražení a nespokojení nejsou schopni výsledek přijmout a kopou a kopou a kopou,napsal na svém blogu Michal Hašek.

Hašek: Rozmáhá se nám tu po střední Evropě takový nešvar
Michal Hašek
17. listopadu 2018 - 06:20

Letos se na jaře na Slovensku a teď v České republice objevil upgrade spočívající v pokusu totálně zpolitizovat probíhající trestní řízení, vstupovat politicky i mediálně do “živé” kauzy namísto respektování ústavních zásad demokratického právního státu - práva na spravedlivý proces, presumpce neviny, toho, že o vině či nevině rozhoduje pouze nezávislý soud, toho že trestní řízení je neveřejné ...

Na právnických fakultách budou muset zřejmě přepisovat skripta trestního a ústavního práva. Pro takové pokusy mimoústavně ovlivnit parlamentní demokratický systém se vžilo označení Majdan, ten slovenský smetl za vydatného přispění slovenského prezidenta úspěšnou vládu premiéra Roberta Fica a od pondělka jsme svědky něčeho podobného také v České republice, aktuálně v Praze, dodává Michal Hašek.


„Jenže v naší zemi se vžilo, že není třeba  autority ctít, pokud se některým  lidem nehodí. Hloupost byla povýšena na argument," napsal Vlastimil Vondruška v historické sáze Husitská epopej.

(rp,prvnizpravy.cz,facebook,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif