Energetici poradí s úsporami a upozorní, jak nenaletět elektrošmejdům

regiony

Jak se budou vyvíjet ceny elektřiny? Je pro naši rodinu výhodné pořízení fotovoltaiky nebo tepelného čerpadla? Jak nenaletět elektrošmejdům? Na tyto a další otázky odpoví zájemcům ze Šumperska na slovo vzatí odborníci, kteří se ve městě zúčastní ČEZ AKADEMIE.

Energetici poradí s úsporami a upozorní, jak nenaletět elektrošmejdům
Z akce
22. dubna 2024 - 08:00

Experti na energetiku z ČEZ Adademie postupně navštěvují města v celé republice, v Šumperku budou zájemcům k dispozici v úterý 23. dubna od 9 do 17 hodin v Zákaznickém centrum ČEZ v Langrově ulici.

Od 9 a 15:30 chystají experti odborné přednášky o energetice, které lidem pomohou zorientovat se v aktuální situaci s energiemi a zasadí energetiku do širšího evropského i světového kontextu.

Velmi populární část ČEZ AKADEMIE se ve všech městech týká podvodného jednání některých firem, které v energetice působí a snaží se využít důvěřivosti zejména starších občanů. Odborníci z akademie proto seniorům i v Šumperku poradí, na co si dát pozor, aby energošmejdům nenaletěli.

„U domácností v Česku je stále obrovský potenciál významně ušetřit za energie pomocí dobře rozmyšlených úsporných kroků. Zateplení, výměna oken, pořízení fotovoltaiky, to všechno jsou opatření, která mohou snížit spotřebu o desítky procent. ČEZ Prodej má s tématikou úspor dlouholeté zkušenosti a navíc řadu odborníků, kteří umí fundovaně posoudit situaci konkrétní domácnosti. V rámci roadshow se každý může přijít poradit, jak do budoucna platit méně,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

Pro zpestření si mohou návštěvníci nebo třeba jejich čekající děti vyzkoušet speciální brýle s virtuální realitou ReakTOUR, které je přenesou do běžně nepřístupných míst českých jaderných elektráren (brýle jsou vhodné pro děti od 12 let). Všechny přednášky i poradenství jsou zdarma, není nutná registrace předem.

Olomouckénovinky.cz informoval Vladislav Sobol, mluvčí Skupiny ČEZ.

(rp,olomouckenovinky.cz,foto:cez)



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 21%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif