Jeden svět ve Vodňanském obýváku

regiony

Když se řekne obývák, co Vás napadne? Pokud začnete myslet na místo, kde se cítíte dobře, pohodlně, bezpečně, ZKRÁTKA JAKO DOMA, pak je to přesně ten stav, jaký bychom chtěli prvním ročníkem festivalu navodit.

Jeden svět ve Vodňanském obýváku
Z plakátu k akci
22. března 2024 - 08:16

Vodňanský obývák nabídne nejen kulturní program, ale ve městě vyrostou také venkovní kavárny, herna pro děti, budou se konat výtvarné a tvořivé dílny, výstavy a hry. Část programu připraví jihočeské sociální podniky, které dávají práci lidem, kteří by si ji obtížně hledali u jiných zaměstnavatelů.

Součástí akce bude také návštěva projektu Moetivi karavan: Expedice k domovu, vystoupení Bezdomoveckého divadla, koncert hudební skupiny DVA nebo projekce tří filmů z nabídky mezinárodního filmového festivalu o lidských právech Jeden svět, který se letos poprvé koná také ve Vodňanech.

Na realizaci projektu se společně podílí několik organizací, vedle Městského kulturního střediskaVodňany také Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR v rámci projektu Rozvoj ekosystému sociálního podnikání, Regionální rozvojová agentura jižních Čech, a. s., partnery jsou Knihovna Gelasta Vodňanského, Muzeum a galerie Vodňany, Římskokatolická farnost Vodňany, Základní umělecká škola Vodňany a další.
Jeden svět ve svém programu každoročně upozorňuje na desítky příběhů o lidských právech a jejich porušování i statečných činech lidí kolem nás. Ať už jde o změny klimatu, svobodu slova, nezávislou justici, identity, nebo vztahy, informovat o tématech promítaných filmů je v současnosti důležitější než kdy dříve. Festival letos představí 96 celovečerních filmů a 10 snímků ve virtuální realitě.

Dvacátý šestý ročník Mezinárodního filmového festivalu o lidských právech Jeden svět se uskuteční od 20. března do 21. dubna 2024 ve 48 městech po celém Česku.

Ve Vodňanech veřejné festivalové projekce proběhnou 18. – 20. 4. 2024 v rámci projektu Vodňanský obývák. Uvedeme snímky Moje nová tvář za účasti režisérky Jarmiy Štukové, Venezuela-země ztracených dětí a Hranice režisérky Agnieszky Holland. 

(jv,jihoceskenovinky.cz,foto:vodnanskyobyvak)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif