Kraj pomohl dětem s mozkovou obrnou

regiony

Olomoucký kraj rozhodl o rozdělení dalších peněz do oblasti veřejného zdraví. Tentokrát je řeč o dotačním titulu Podpora významných aktivit v oblasti zdravotnictví – zaměřuje se na vzdělávání i pomoc dětem. 

Kraj pomohl dětem s mozkovou obrnou
Ilustrační foto
5. června 2023 - 08:00

„Letos jsme hodnotili celkem šest žádostí, které se podařilo bez výjimky uspokojit. Vzhledem k pravidlům dotačního titulu se první část žadatelů rekrutovala z řad pořadatelů velkých vzdělávacích akcí pro odbornou veřejnost. Druhou část žádostí podaly organizace, které poskytují specializovanou zdravotní péči dětem s kombinovaným postižením, přičemž tato péče není hrazena v rámci veřejného zdravotního pojištění,“ doplnil informace Dalibor Horák, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast zdravotnictví.



Pořadatelé vzdělávacích akcí tak obdrží celkem 300 tisíc korun, poskytovatelům specializované zdravotní péče o děti je určen téměř jeden milión korun.  Žadateli byly, mimo jiné, Univerzita Palackého v Olomouci nebo Asociace rodičů dětí s dětskou mozkovou obrnou a přidruženými neurologickými onemocněními.  

Olomouckénovinky.cz informovala Mgr.Radka Kmochová, tisková mluvčí Olomouckého kraje.

(rp,olomouckenovinky.cz,foto:ok)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif