Ostravské komunikace stihnou do zimy ještě nejméně 15 oprav

regiony

Společnost Ostravské komunikace, která se stará o silnice II. a III. třídy a místní komunikace na území Ostravy, stihne do konce letošní stavební sezóny ještě 15 akcí za celkem přibližně 20 milionů korun.

Ostravské komunikace stihnou do zimy ještě nejméně 15 oprav
Ilustrační foto
1. října 2022 - 12:00

„Kromě oprav povrchů vozovek, půjde například ještě o velkou rekonstrukci dvou parkovišť a napojení cyklodopravy na stávající komunikace na ulicích Opavská a 28. října,“ uvedl ředitel Ostravských komunikací Daniel Lyčka.

Zmíněná parkoviště jsou na ulicích 30. dubna a Horova v centru Ostravy. V případě Horovy ulice (jedná se o parkoviště za Magistrátem města Ostravy) jde o celkovou rekonstrukci včetně parkovacího systému a vše má být hotovo během listopadu. Na 30. dubna práce běží a mají skončit v říjnu. „Cyklistické trasy budeme napojovat na stávající cyklostezky a na chodník ve dvou krocích, z nichž ten druhý, závěrečný chceme stihnout do poloviny listopadu,“ upřesnil výrobní náměstek Ostravských komunikací Petr Uhlíř.

Firma podle něj do zimy také dobuduje chodníky na Dobroslavické ulici v městském obvodu Plesná a dokončí úpravu přechodů pro chodce v nejlidnatějším obvodu Ostrava – Jih.



Ostravské komunikace letos už mimo jiné opravily komunikaci Na Baranovci, kde byl zásahem za přibližně 14 milionů korun odstraněn havarijní stav přístupové trasy k četné zástavbě ve Slezské Ostravě. Stavba byla navíc koordinována s opravou plynového potrubí, veřejného osvětlení a výstavbou chodníku. Momentálně probíhá rekonstrukce ulice Na Rovince v průmyslové zóně Hrabová, což je stavba v hodnotě zhruba 20 milionů korun. Dělají se tam sanační práce na podkladních vrstvách, opravy autobusových zálivů a oprava živičných povrchů. Kromě toho Ostravské komunikace pracovaly na nejrůznějších sanacích povrchů pro ŘSD a na zakázkách pro Ostravu a její jednotlivé městské obvody (včetně instalací nového veřejného osvětlení i úprav hřbitova).   

V těchto dnech už Ostravské komunikace začínají také s přípravou na zimní údržbu, což obnáší zejména naskladnění posypových materiálů a přípravu techniky.

Moravskoslezskenovinky.cz informovala Eva Kijonková, mediální zastoupení Ostravských komunikací a.s., t

(rp,moravskoslezskenovinky.cz,foto:OK)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif