Slovácké divadlo začalo připravovat dvě novinky

regiony

Slovácké divadlo se pustilo do přípravy dvou výrazných počinů. První z nich je hudební novinka Zapeklitě! napsaná speciálně pro uherskohradišťský soubor, druhou pak komedie Ošklivec, kterou herci představí na Malé scéně.

Slovácké divadlo začalo připravovat dvě novinky
Tým komedie Ošklivec
6. května 2024 - 07:30

Hudební komedii s názvem Zapeklitě! napsala přímo na míru Slováckému divadlu dvojice renomovaných autorů, dramatik Pavel Drábek a hudebník Ondřej Kyas. Příběh o stárnoucím rockerovi, který lidi kolem sebe fascinuje i irituje zároveň, bude režírovat umělecký šéf Lukáš Kopecký a hlavní role Jana Grobiana připadala držiteli Ceny Thálie Tomáši Šulajovi. 

Novinka vedle originálního textu s množstvím odkazů na vzorce chování, které si s sebou neseme už od středověku včetně rituálních obřadů, slibuje živou rockovou kapelu přímo na jevišti a výjimečný vizuální zážitek. „Podobnou věc jsme na repertoáru opravdu dlouho neměli. Budeme klást důraz na jevištní podmanivost, obrazové vyprávění, diváky čeká také mimořádná světelná show. Naprosto zásadní roli pak bude hrát čtyřčlenná kapela,“ řekl na zahajovací zkoušce Lukáš Kopecký. Světová premiéra hudební komedie Zapeklitě! je naplánovaná na 22. června.
   
Druhou inscenací, která bude mít premiéru ještě před zakončením 78. sezóny Slováckého divadla, je satirická komedie Ošklivec německého dramatika Mariuse von Mayenburga pro jednu herečku a tři herce, kteří dohromady ztvární celkem osm postav. Do svého týmu si režisérka Tereza Říhová vybrala Jitku Hlaváčovou, Jakuba Zelinku, Lukáše Matěje a do titulní role Ošklivce Davida Vaculíka. Ten ztvární úspěšného výzkumného pracovníka Letteho, který se až před mezinárodní prezentací poprvé dozví, že jeho obličej je natolik ošklivý, že by ho neměl veřejně vystavovat. Svěží a břitká satirická komedie je tak především o tom, co se může stát, pokud si kvůli kariéře necháme „vylepšit“ obličej a přitom možná ztratíme svou tvář. 

„Už při prvním čtení jsme se pořádně nasmáli. Doufám, že se nám podaří ten originální humor předat divákům. Když se to povede, bude z toho skvělá komedie,“ svěřil se představitel titulní role David Vaculík. Komedie Ošklivec bude mít premiéru na Malé scéně Slováckého divadla v neděli 16. června.

(rp,prvnizpravy.cz,foto: Kuba Jíra)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?