A zase ti umělci. Matásek a spol. dostali pořádný výprask

politika

V celé své nahotě se ukazuje to, že morálka a etika je spojena vždy s konzervativním přístupem, ne s tím progresivním, okomentovala Jana Marková nechutné "výkřiky" pražské kavárny a některých českých umělců.

A zase ti umělci. Matásek a spol. dostali pořádný výprask
Jana Marková
17. května 2024 - 06:05

Marková se pozastavila nad některými reakcemi, které zaplavily sociální sítě a neskrývali "pobavení" z atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica. Kupříkladu herec Národního divadla David Matásek sdílel obrázek v barvách strany SMER-SD, kde je napsáno "Pic ho." Jiní zase vtipkovali, že měl Fico s útočníkem vyjednávat o míru a objevily se i poznámky o "svini a vařící vodě". Herec Jiří Maryško také "zaperlil", když zveřejnil fotografii herce Františka Smolíka z filmu "Vyšší princip" zjevně odkazující ke slovům této postavy, že „vražda na tyranu není zločinem“. Marková pak vyslala umělcům a jim podobným ostrý vzkaz:

„A zase ti umělci. Teda ono nejen oni, ale při představě, že někdo takový jako David Matásek je herec Národního divadla, a tedy by měl mít alespoň nějaké základní morální hodnoty, se dokáže posmívat smrtelně zraněnému člověku jen proto, že nesdílí jeho pohled na svět, je mi na nic.



Jenže kdo je vlastně herec David Matásek? A jaké jsou jeho hodnoty? Měl čtyři manželky a s každou z jedno dítě. Za komunismu byl sám prominentní děcko, které si v rámci rebelských let, a protože to bylo in, s radostí s Orlíkem prozpěvoval "Bílou ligu". Když ovšem začala být in migrace a globalisté, tak se z Bílé ligy stala liga černá, a z rasisty Matáska multikulti šmejd, co sem chtěl vozit spolu se Šojdrovou vousaté "sirotky". Od komunisty, rasisty, skinheada, multikulturalisty, globalisty a sluníčkového havlisty se nám přerodil do posmívače, ba dokonce možná  schvalovače atentátů na premiéra.

Přemýšlím, jestli i on bude mezi těmi umělci, co budou čerpat státní peníze na tvorbu. Přemýšlím, jestli se bude někdo zabývat tím, že tenhle výrok a následná diskuze už je za hranou. Přemýšlím, kam až se naše novodobá kulturní fronta dostala. Do jakého bahna se všichni tihle Matáskové budou ochotní ponořit, aby je režim adoroval. Možná ale žádné dno nemají. Podporovaní protekční hajzlíci za každého režimu a s každým.

Psali jsme:

Ale ono je to logické. Celá tahle prorežimní neobolševická progresivní svoloč žádné hodnoty nemá. Kromě těch pokřivených. A v celé své nahotě se ukazuje to, že morálka a etika je spojena vždy s konzervativním přístupem, než s tím progresivním. Což je ale naprosto logické, protože konzervativní hodnoty jsou na slušnosti postavené. Nenechme je vyhrát. Už teď nám vládnou korupcí, eurohujerstvím a protekcionismem prolezlé strany. Nechtějme aby nám vládli Matáskové a Novotní. Nedovolme jim to," napsala na svém facebooku Marková.

(jm, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?