Stačí nasednout. Na kole z Opavy přímo až do Hradce

regiony

Cyklostezka Opava – Otice – Branka u Opavy – Hradec nad Moravicí je hotová! Chybějící úsek Otice – Branka v délce tří kilometrů dostal nový tři metry širokou asfaltovou vozovku.

Stačí nasednout. Na kole z Opavy přímo až do Hradce
Ilustrační foto
26. května 2022 - 12:00

Ta přímo navazuje na již hotovou část Opava – Otice. Přímo v Hradci pak vznikla nová dvousetmetrová kombinovaná část chodník–cyklostezka. Stezka se veřejnosti otevře ve čtvrtek 26. května.

Po přestřižení pásky v Oticích–Rybníčky v 16 hodin primátorem Opavy a starosty města Hradec nad Moravicí a obcí Otice a Branka u Opavy, vyjede peloton všech účastníků směrem do Branky a Hradce.

Dokončení cyklostezky vyšlo na téměř 13 milionů korun, devět a půl z toho zajistila dotace, po 1,13 milionu přidala města Opava a Hradec nad Moravicí, obce Branka a Otice přispěly 550 tisíc. První část této spojnice byla zprovozněná v roce 2017. Měřila 760 metrů a vedla z opavské ulice Englišova kolem areálu školního statku až do Otic.


Další dokončenou částí byla ta z Branky do Hradce, vedoucí kolem zemědělského areálu v Brance, lokalitou Pod Hanuší až ke koupališti v Hradci nad Moravicí. Teď se doplnil zbývající úsek vedoucí po bývalých polních cestách mezi Oticemi a Brankou.






(pšt, moravskoslezskenovinky.cz., zddroj: portál města Opava)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif