Antony Blinken na „ukrajinské válce" vydělává spoustu peněz

zprávy

Šéfredaktor The Grayzone Max Blumenthal v rozhovoru s Russellem Brandem poukázal na to, že americký ministr zahraničí Tony Blinken „na této válce vydělává spoustu peněz“ prostřednictvím své společnosti WestExec.

Antony Blinken na „ukrajinské válce"  vydělává  spoustu peněz
Antony Blinken, ministr zahraničí USA
15. září 2023 - 02:20

Blumenthal řekl, že Ukrajina byla opojena „fantaziemi z Washingtonu, že by mohli nějakým způsobem ‚vyhrát‘.
Americký ministr zahraničí Tony Blinken zůstal minulý týden v Kyjevě „neobvykle dlouhou dobu“, řekl Blumenthal v rozhovoru s britským moderátorem Russellem Brandem. „Pravděpodobně chce nyní diskutovat o mírových jednáních po kolosálním neúspěchu ukrajinské protiofenzívy, v níž hrály klíčovou roli USA."

Podle Blumenthala Ukrajina „nedosáhla žádných významných terénních zlepšení“. „Chtěli odříznout pozemní most mezi Ruskem a Krymem, což se již nestane," řekl Blumenthal. „Ve východních pláních Donbasu brzy začne pršet a přesuny tanků budou nemožné."

„Kastrofálně selhali, tak proč nevyjednávají?"
zeptal se Blumenthal. „Za prvé, proč by mělo Rusko v tuto chvíli stále vyjednávat, když jim Západ bodl kudlu do zad... a sabotoval jednání při každé příležitosti, což v první řadě vedlo k této zástupné válce?" Už v dubnu 2022 USA sabotovaly jednání mezi Zelenským a Kremlem a řekly Ukrajině, aby pokračovala v boji, předtím sabotovaly dohody z Minsku. Proč by tedy Rusko mělo stále věřit Západu?


„Proč vyjednávat, když Rusko může nyní získat více území?" zeptal se Blumenthal, „vzhledem ke katastrofálnímu stavu ukrajinské armády a stovkám tisíc obětí, které utrpěla? Zřejmě už nemají co nabídnout."

Blumenthal poukázal na to, že americký ministr zahraničí Tony Blinken „sklidí významný užitek z pokračování této války.“ Blinken založil společnost s názvem WestExec Advisors, která „uděluje zakázky pro obranný průmysl a Big Tech prostřednictvím Pentagonu a ministerstva zahraničí „On a jeho bývalí kolegové z Obamovy administrativy založili tuto společnost, aby zúročili své spojení s hlavními příjemci ukrajinské proxy války: Raytheon, Lockheed Martin, Palantir - všichni takzvaní washingtonští bandité, jak jim říkáme."

Mezi bývalé partnery WestExec patří šéfka americké zpravodajské služby Avril Hainesová, bývalá Bidenova tisková tajemnice Jen Psaki a zástupce ředitele CIA David Cohen, uvedl The Intercept v roce 2021.

„Pokud Tony Blinken odejde z vlády, mohl by na této válce vydělat spoustu peněz, dokud bude válka pokračovat," řekl Blumenthal. „Takže by to mohla být nekonečná válka, kde bude Ukrajina v dohledné době válčit s Ruskem a celá ukrajinská společnost bude militarizována a monitorována. Technologický průmysl to bude také milovat, protože to bude totální sledovací stát s drony a kamerami všude."

„Proč by chtěli ukončit tento konflikt?" zeptal se Max Blumenthal, syn Clintonova poradce Sidneyho Blumenthala. „Vy jste skuteční vítězové této války."



Šéfredaktor levicového webu The Grayzone Blumenthal kritizoval „nenávist k Rusku, která převládá mezi zahraničněpolitickou elitou Demokratické strany, ale také uvnitř Republikánské strany: Existuje přesvědčení, že „nemůžeme prohrát“ tuto válku, že jsme v „obraně demokracie“ na Ukrajině.

„Existuje mnoho překážek mírových jednání,
" řekl Blumenthal, „ale válka se bohužel nevyvíjí dobře. Ukrajina nedělá v této válce žádný pokrok. Měli vyjednávat před více než rokem, ale nechali se opájet těmito naprosto iluzorními fantaziemi z Washingtonu, že mohou nějakým způsobem ‚vyhrát‘, i když to, co je ‚vítězství‘, není nikdy definováno.“

(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif