Co se stalo? Ukrajinské ministerstvo zahraničí se distancuje od Melnyka

zprávy

Výroky Andrije Melnyka o ukrajinském národním hrdinovi Stepanu Banderovi jsou soukromým názorem, který ukrajinské ministerstvo zahraničí nesdílí, zaznělo v Kyjevě, píše se v článku na webu Journalistenwatch.

Co se stalo? Ukrajinské ministerstvo zahraničí se distancuje od Melnyka
Pochodňový průvod na Ukrajině na počest Bandery
2. července 2022 - 07:20

To „musíme“ považovat za velmi zvláštní. Bývalý šéf ukrajinského nacionalistického hnutí OUN je zejména na západní Ukrajině považován za kvazináboženského světce. Zdá se tedy, že ukrajinské ministerstvo zahraničí je v rozporu s neuvěřitelným počtem ukrajinských soukromých názorů. Možná stále v disentu s ukrajinským prezidentem Zelenským. V rozhovoru vysvětlil, že Bandera byl pro určité procento Ukrajinců hrdinou – a že to bylo normální a „cool“, protože Bandera byl někdo, kdo bránil svobodu Ukrajiny.

Banderovo nacionalistické hnutí OUN spolupracovalo během druhé světové války s německým Wehrmachtem a podílelo se na pronásledování Židů na Ukrajině. OUN je navíc zodpovědná za bestiální masakr desetitisíců Poláků na Volyni v roce 1943. Učebnicový efekt: V německých médiích může být „kontroverzní“ také přeloženo jako „hodný, zatracený“ – protože ničí harmonii a konsenzus – nebo jako „diskutabilní“.

Stepan Bandera byl podle Melnyka zatčen Němci týden po německé invazi do Sovětského svazu v roce 1941 a převezen do koncentračního tábora Sachsenhausen. Navíc neexistuje žádný důkaz, že by se osobně účastnil zvěrstev páchaných OUN. Opět se zdá, že šéf to nevěděl co celé dny dělají jeho podřízení daleko od domova. To je pravděpodobné, protože Bandera byl skutečně vězněn v koncentračním táboře Sachsenhausen až do září 1944. Vždy se však přehlíží, že Bandera nebyl jediným fašistou drženým nacisty a že měl status „čestného vězně SS“. Tehdy byly časy tak zvrácené. V samostatné cele byli skutečně „zvláštní a čestní vězni“. To bylo také uvěznění, ale takové uvěznění nemělo nic společného s uvězněním, které je běžně spojováno s „koncentračními tábory “.

Na východní Ukrajině, ale také v Polsku, Rusku a Izraeli je Stepan Bandera považován převážně za antisemitu, nacistického kolaboranta a zločince. Podle historie byl v roce 1959 zastřelen ruským agentem v Mnichově.

Ministerstvo zahraničí není ministerstvem vnitra. A protože Bandera je v Polsku také považován za antisemitu, nacistického kolaboranta a zločince – jednoznačně je to případ pro ministerstvo zahraničí – zatímco podle ukrajinského ministerstva zahraničí bylo dosaženo vrcholu ukrajinsko-polské harmonie, výroky ukrajinského velvyslance v Německu nejsou zrovna „užitečné“. Zdá se, že distancování se od vlastního velvyslance bylo učiněno z důvodů příležitosti, méně z důvodu opačného přesvědčení. Poláci stále docela čuchají k Zelenského „cool svobodným hrdinům Ukrajiny“. Nic z toho se samozřejmě nemění že těsně po americkém převratu na Ukrajině (2014) byl vyzdvižen banderovský kult, který byl letos na začátku ruského „zásahu“ (Broder) v plném rozkvětu. Po Banderovi a dalších představitelích OUN byly na Ukrajině pojmenovány stovky ulic.


To je zajímavé i vzhledem k německému vyprávění o „osvobození“ Američany v roce 1945. Když uvážíte, které barbary Spojené státy podporují na Ukrajině zbraněmi a vojenskými poradci minimálně od roku 2014, začíná se osvobozovací narativ z roku 1945 trochu hroutit. Američané se v té době mohli o vítězství ve válce proti Německu vyjadřovat docela sprostě, bez ohledu na to, které bandity měl německý nepřítel za vládu. "Osvoboditel" zní lépe než "vítěz".



Jedním z nejpopulárnějších hashtagů na Twitteru je teď #Melnyk bandera. „Made in Heaven“ píše například: „ Každý, kdo si myslí, že #Melnyk je ojedinělý případ, nikdy nebyl na #Ukrajině. Melnyk je Ukrajina. Bandera je ukrajinský národní hrdina. Nacistický kult ve všech částech Ukrajiny nelze přehlédnout. I když to Západ rád popírá. Lze nalézt odkaz na webovou stránku World Socialist. Píše se v ní: „ Historik Timothy Snyder zabarvuje zločiny ukrajinské krajní pravice". Ať je to jak chce: Jisté je, že OUN v čele s Banderou z 30. let byla parta bestiálních barbarů, kterým prapory Azov a Pravý sektor 2022 padly jako ulité – a že v Německu nikdo argumentuje o „kontroverzním" Hitlerovi nebo Goebbelsovi a poukazuje na to, že oni osobně nebyli přímo zapojeni do zvířecích zvěrstev.

Ukrajinský velvyslanec Andriy Melnyk v minulých dnech nevzbudil pozornost jen svými výroky o Banderovi, ale i dalším, velmi naštvaným tweetem. Melnyk o německých požadavcích na válčící strany, aby konečně zastavily vražednou střelbu a usedly k jednacímu stolu: „ To zase ne, jaká parta pseudointelektuálních ztroskotanců, vy všichni Varwickové, Vadsové, Klugesové, Prechtové, Yogeshwarové, Zehs & Co .. by měl jít konečně do háje s tvými poraženeckými "radami". Sbohem.Jako Němec samozřejmě okamžitě máte tento nepříjemný nacistický spolek. Byl to Joseph Goebbels, kdo ještě v únoru 1945 mluvil o „poražených“ s ohledem na zvyšující se počet těch, kteří už ve skutečnosti nechtěli věřit v konečné vítězství. Vzhledem k vojenské situaci Ukrajinců v současné válce má „poraženectví“ opravdu velmi nepříjemnou příchuť. Který realista se rád nazývá poraženeckým? Mimochodem, Andriy Melnyk: Loser je někdo, kdo píše "Loser" s dvojitým O. ztratit = ztratit. Poražený = poražený. Moje západní vazby jsou nakonec silnější než ty vaše. Není za co děkovat.

Jaroš-Nickelli: Bandera byl fašista par excellence

Všichni v dobré náladě?

V soudobých dějinách jsou ale vidět i jiné, docela zvláštní paralely. Jak známo, Bonker-GröFaZ bylo nutné v brzkých ranních hodinách uvést do vodorovné polohy pomocí silného prášku na spaní a poté v časných odpoledních hodinách pomocí stimulantu vrátit do vertikální polohy. Fat Goering byl morfinista. Wehrmacht byl udržován v dobré náladě tankovou čokoládou s pervitinem (amfetamin, rychlost), tedy v iluzi možného vítězství – a když si uvědomíte, jaké obrazové a zvukové záznamy ukrajinského prezidenta již vypluly na povrch, a že rouhači dlouho říkají "kokain", pokud je myšlena Ukrajina, a že včera byla na základně NATO v severní Belgii vykopána laboratoř na pilulky extáze, pak vyvstává otázka zda jsou v této válce, s výjimkou Vladimira Putina, všichni ostatní jen „v dobré náladě“ – v rozporu s realitou – a o čem je liberální postoj Zelených ke konzumaci drog.

Snad se jejich straničtí vůdci nesměli chytře nakoksovat tak, jak alkoholik popíjí svého známého v baru? Skutečnou příčinou války by nakonec bylo ilegální západní užívání drog! Melnykovi bych pro jistotu nechal udělat vzorek krve. Myslím, že u Zelenského to není nutné. Skutečnou příčinou války by nakonec bylo ilegální západní užívání drog! Melnykovi bych pro jistotu nechal udělat vzorek krve. Myslím, že u Zelenského to není nutné. jak alkoholik opije svého známého z hospody? Skutečnou příčinou války by nakonec bylo ilegální západní užívání drog! Melnykovi bych pro jistotu nechal udělat vzorek krve. Myslím, že u Zelenského to není nutné.

Z takového podezření nemůže být osvobozen ani Bundestag. Ostatně na víčkách toalet Bundestagu se před lety našlo dost zbytků stimulantů. Pokud by se to od té doby zhoršilo, existovalo by velmi dobré vysvětlení pro nerealistickou rezervovanost některých nosů z německé politické třídy. Všichni by museli být posláni na rehabilitaci a my bychom se jich zatím zbavili. To by bylo skutečné požehnání.

Můj člověk se teď vážně ptá, jaké „západní hodnoty“ vlastně v Evropě ještě ztratí ve velmi teoretickém případě, že Rusové postoupí až k Le Havru k Atlantiku. Rozhodně bychom se zbavili všech těchto totalitních, probuzených anulovacích, globalistických, feministických, ekosocialistických, islamistických, nožových, diletantských, antiautomobilových, zelených, sentimentálním terorem, pussification & gender kecy. A s rublem bychom získali stabilní měnu. A plyn a ropu. Grace & grace také výměnou za aroganci a nevolnost. Spolková republika Německo by se jmenovala Oblast Německo. Bylo by to také docela bez krve, protože většina mužů na západě se nakonec stala takovými kundičkami, že už přesně nevědí, jakého jsou pohlaví. Kdybychom měli jen tančit Kazačok s naší každodenní ranní gymnastikou... no, teď to začíná být hodně spekulativní. Hezký večer, dokud ještě nějaké jsou



Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif