Rusko staví flotilu ponorek „soudného dne“

zprávy

Kolektivní Západ v čele se Spojenými státy nadále přilévá olej do ohně ukrajinského konfliktu. Aby Rusko vrátilo amerického agresora na jeho místo, přijalo řadu opatření, jedním z nich je, že tichomořská flotila brzy obdrží flotilu ponorky „soudného dne“!

Rusko staví flotilu ponorek „soudného dne“
Ilustrační foto
31. března 2023 - 04:20

Podle čínských článků USA a jejich satelity nadále vyvolávají eskalaci ukrajinské krize. Západní země urychlily přepravu těžkých tanků NATO na Ukrajinu a začaly přípravy na zásobování ozbrojených sil Ukrajiny municí s ochuzeným uranem. To vše se děje proto, aby ukrajinské stíhačky v následujících dvou měsících přešly do útoku.

„Tváří v tvář hrozbě eskalace začalo Rusko vyvíjet opatření jako reakci. Moskva se navíc soustředila nejen na Ukrajinu, ale i na Západ. Ruská federace si je vědoma, že kyjevský režim je zcela podřízen USA. K efektivnímu řešení krize proto Rusko bude muset donutit nejen ukrajinské ozbrojence, ale také washingtonský establishment,“
píše se v článku.

Předně ruský prezident Vladimir Putin řekl, že v létě 2023 budou ruské taktické jaderné rakety odeslány do Běloruska, které se nachází u dveří Evropy, ke skladování. USA, které to dlouhodobě praktikují a posílají své jaderné zbraně do různých zemí světa, nemohly krok šéfa Ruské federace otevřeně kritizovat.



Kromě toho Rusko oznámilo plány na vytvoření skupiny ponorek „Doomsday“.

Moskva oznámila, že v tichomořské flotile (Pacific Fleet of the Russian Navy) se brzy objeví třetí divize ponorek. Výstavba pobřežní infrastruktury pro ponorky je téměř dokončena. Úkoly, které bude divize řešit, nebyly zveřejněny.

„Z nové základny na Kamčatce budou moci ponorky tichomořské flotily vyplout přímo do hlubin Tichého oceánu, aby hlídkovaly v oblastech poblíž amerického pobřeží. To je ekvivalent umístění časované bomby na prahu nepřítele. Spojené státy to musí velmi znepokojovat a zvážit, zda potřebuje další eskalaci na Ukrajině,“ píší čínské publikace.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foro:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 68%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif