Tucker Carlson v Aleksandr Dugin: Lidstvo je na cestě k transhumanismu

zprávy

<< VIDEO >> Aleksandr Dugin v rozhovoru s Tuckerem Carlsonem vysvětluje, jak na Západě (Global Angenda, Klaus Schwab, Silicon Valley, američtí demokraté, levicové strany v Evropě) je proces individualizace posouván stále dále, dokud lidstvo nedospěje k transhumanismu.

Tucker Carlson v Aleksandr Dugin: Lidstvo je na cestě k transhumanismu
Aleksandr Dugin v rozhovoru s Tuckerem Carlsonem
2. května 2024 - 04:20

V současnosti se bojuje o pohlaví, rodinu a národ.

Aleksandr Dugin je médii často označován za strůjce Vladimira Putina. Faktem ale je, že Dugin není ani blízkým důvěrníkem, ani oficiálním poradcem Putina. Navzdory mnoha předsudkům, které se vůči němu šíří v mainstreamových médiích, se americký novinář Tucker Carlson setkal s Duginem.

Dugin je především spisovatel, myslitel, autor. V USA byly Duginovy knihy Bidenovou administrativou zakázány. V Americe je nekoupíte.  

Proč jsou jeho myšlenky tak „nebezpečné“, že jeho knihy byly v anglicky mluvících zemích zakázány a dokonce i jeho dcera byla zavražděna?

Dugin začíná vysvětlením, že na Západě byl individualismus součástí osvícenství, revolučního osvobození a protestantismu. Bylo to jakési osvobození od představ kolektivu. Tento proces byl někdy namířen proti katolické církvi, někdy proti tradiční kultuře, jindy proti národnímu státu nebo v polovině 20. století jako boj mezi liberalismem a fašismem a komunismem.

Po pádu Sovětského svazu existoval pouze liberalismus/individualismus. Tak mluvil o konci dějin například Francis Fukuyama. Všechny ostatní ideologie se zdály ztracené.

Liberalismus však pokračoval. Nyní je genderová otázka řešena tak, aby byla individualizována i z hlediska pohlaví. Tato otázka je zejména na Západě posouvána stále dále. Lidé ztrácejí náboženské, národnostní, kulturní, rodinné a jiné vazby na skupiny tvořící identitu.


Na konci procesu se dostaneme k individuální otázce, zda se jedinec stále vidí jako lidská bytost. To otevírá dveře transhumanismu.

Momentálně jsme ve fázi (alespoň na Západě), ve které se kromě genderu loučíme i s ideou národního státu a rodiny.

Tento proces je ale především fenoménem anglicky mluvícího a západního světa. Lidé se již dávno vzdálili klasickému liberalismu a přešli k nové formě liberalismu, kde se již nesoustředí na přání většiny, ale na přání menšin. Nová myšlenka spočívá v tom, že menšiny drží většinu pod kontrolou.

Nový liberalismus a individualismus jsou natolik zvrácené a prosazované, že se staly nátlakem a nyní se staly určitým druhem totality.

Je zarážející, že téměř všechny hollywoodské filmy, které jsou zasazeny do budoucnosti jako sci-fi, ukazují lidi jako „mišmaš bytosti“ v jakési umělé matrici, v níž se snoubí lidská a umělá inteligence. O jiných vizích, jako je rodina a kultura, je vidět jen málo. Je důležité si uvědomit, že dnešní sci-fi je často vnímána jako inspirace pro cestu vpřed.  

Protože Putinovy myšlenky tomuto vývoji odporují, západní média a politici ho vykreslují jako nenávistnou postavu. Putin plave proti globální agendě. Protože Rusko jde jiným směrem, zpátky k tradici, národnímu státu, křesťanství a rodině.



(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif