Válečná turistika je zábavná

zprávy

Usmívající se a jásající jako Armin Laschet v zatopeném údolí Ahr: Váleční turisté Nancy Faeserová a ministr práce Hubertus Heil s německou velvyslankyní na Ukrajině Anke Feldhusenovou a Vitalijem Kličkem si v Kyjevě vychutnávají šumivé víno.

Válečná turistika je zábavná
Váleční turisté: Faeserová, Heil a Vitalij Kličko
28. července 2022 - 06:20

Existují obrázky, které o politice a politicích prozradí více než tisíc podkladových zpráv. Obrázky rozesmátých německých ministrů v Kyjevě, jiskřících dobrou náladou, se skleničkami na sekt v rukou, jsou jedním z nich. Přestože se konformní masmédia ze všech sil vyvarují dokumentování trapného vzhledu šťastných válečných turistů Nancy Faeserová a Hubertuse Heila (oba SPD), on-line se tomu zatím nepodařilo zabránit.

A proto se rozdělení mezi Němci, o kterém FAZ aktuálně hlásí , trochu prohloubí. Protože každý, kdo vidí obrázky, už nemůže uvěřit tomu, jak moc se spolková vláda zajímá o osud Ukrajiny a kolik peněz a obětí má tento osud pro Němce stát.



Je pravda, že na takové cestě nelze po politicích chtít, aby program návštěvy absolvovali jen se smutnou tváří. Ale vzpomínaný příklad šťastně se ušklíbajícího kandidáta na CDU Armina Lascheta během jeho katastrofické návštěvy v zatopeném údolí Ahr měl zabránit Faeserovi a Heilovi, aby se před fotografy prezentovali tak, jak se předvedli.

Ale patří ke stylu a špatnému duchu této spolkové vlády triumfálních ziskuchtivců politické hlouposti v Německu předvádět se nestydatě stejně jako zbohatlíci se svými drahými hodinkami Rolex – viz Lindnerova svatba na Syltu.

Až příliš velký počet našich krajanů, říci, že to bohužel vyžaduje poctivost, ale také si nezaslouží nic lepšího než takovéto "zástupce".

(rp,prvnizpravy.cz,pi-news,foto:pi-news)




Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif