Petr Štěpánek: S tím barákem na Kavčích Horách se musí něco udělat

politika

Ad Hana Lipovská . Prosím pěkně, je tu ještě někdo, kdo si myslí, že s tím barákem na Kavčích horách není třeba něco udělat? Ptá se Petr Štěpánek na facebooku.

Petr Štěpánek: S tím barákem na Kavčích Horách se musí něco udělat
Petr Štěpánek
10. dubna 2021 - 04:20

Na středeční zasedání Rady ČT dorazila radní Hana Lipovská s policejní ochranou, podle sdělení ministra vnitra Jana Hamáčka bylo vše v pořádku.

„Na základě rozhodnutí policejního orgánu poskytují krátkodobou ochranu členovi Rady ČT. Žádný jiný zásah policie v budově ČT neprobíhá,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). „Policie ČR v budově České televize neprovádí úkony trestního řízení ani šetření jakkoli související s činností České televize. Policisté zde plní úkoly dle zákona, které souvisí s potenciálním ohrožením života a zdraví konkrétní fyzické osoby,“ vysvětlila policie.  

Hana Lipovská na jednání Rady ČT prezentovala informace k údajnému střetu zájmů generálního ředitele Petra Dvořáka. Dvořák je akcionářem největší české počítačové školicí firmy Gopas, jejímž spolumajitelem je menšinový akcionář PPF Ladislav Bartoníček. Svůj podíl v Gopasu dlouhá léta držel prostřednictvím offshorové firmy.



A máme zde reakce na Hanu Lipovskou, bez ohledu na  závažnost toho co oznámila radním.




A komentáře
  • že je soudruh Wollner imbecil je známá věc, za to pan Etzler nezvládá protialkoholní léčbu
  • Ten Wollner nemá špatný nápad. Mohl by to provést Šlachta s křivohubkou Ištvánem. Mají natrénováno
  • Kobyla když chcípá tak kolem sebe kope ... A tato už by mohla dodělat konečně
  • Velký, ale opravdu hodně velký průvan to chce na těch Kavkách udělat
  • Že zbloudilý světoběžný ztroskotanec Etzler blekotá bílou pěnu, na to jsme si zvykli a že se k němu přidal záchodový rváč a hledač jeho jediné pravdy Wollner se tak nějak v té žumpě dalo očekávat... Tak hlavně, že je to z hlediska "zásad a pravidel komunity" v pořádku, že.
  • Jedná mladá a chytrá žena a jak to s klukama zacloumalo.
  • Barák nechat, strážce jediné pravdy ukazovat po poutích
  • Utoky na sitich na Lipovskou jsou masakr, vubec bych se nedivila, kdyby ji vyhrozovali zabitim a novinari to zlehcuji, ironizuji, neskutecne. Chudak je jenom uplakana Richterova, ta ma u novinaru pochopeni.
  • Malá, drobná žena a má obrovskou odvahu jít proti obrovský mafii.

Zjištění Hany Lipovské ke kauze Petra Dvořáka z facebooku Hany Lipovské

V rozhovoru pro Respekt.cz (22. 3. 2021) generální ředitel České televize Petr Dvořák hovořil o své společnosti GOPAS, a.s., kterou spoluvlastní se spolumajitelem PPF Ladislavem Bartoníčkem.

Pro ekonoma je však zajímavá také vertikální struktura vlastnictví. Podle zmíněného rozhovoru je generální ředitel ČT Petr Dvořák finálním vlastníkem také jiné společnosti, v Holandsku registrované firmy Globeinvest One, BV, a to opět s pověřeným ředitelem PPF Ladislavem Bartoníčkem.

Na tuto společnost, kterou generální ředitel ve svých, Radě ČT dostupných, životopisech nikdy neuváděl, jsme se podívali. Ani s pomocí výpisů ze zahraničních registrů jsme se však k finálním vlastníkům zatím nedostali.

Pomocí reportáže ukazujeme alespoň základní vlastnické vztahy tak, jak vyplývají z holandských, kyperských, českých a slovenských zdrojů.

Ve stručnosti:
Firma
>>>Globeinvest One<<< v nizozemském rejstříku skutečně existuje. Jako vlastník však není uveden Petr Dvořák a Ladislav Bartoníček, nýbrž nizozemská společnost
>>>Tilia Netherlands Holding, BV<<< se sídlem na stejné adrese. Tu vlastní nizozemská společnost
>>>Ailit Holding, BV<<<, se sídlem na stejné adrese. Tu vlastní kyperská společnost
>>>Gryphis Invest Limited<<<, kterou vlastní česká společnost
>>>Paphos Invest, s. r. o.<<<, kterou vlastní kyperská společnost
>>>Mechini Holdings Limited<<<, kterou vlastní (což již v reportáži není, neboť na data z registru se nějakou chvíli čeká) společnost
>>>Verde Trading Inc<<<, se sídlem na Britských panenských ostrovech na adrese, která vede k řadě podniků známých z Panama Papers.

Zde, zatím, stopa končí. Ke jménům finálních vlastníků Petra Dvořáka a Ladislava Bartoníčka jsme se tedy zatím stále ještě nedostali.

Z pohledu ekonoma se jedná o typický offshore (jakkoli s řadou netypických odboček a zajímavých vedlejších vlastnických vztahů). Za jakým účelem byl vybudován ovšem bez dalších podrobností určit nelze.

Tuto strukturu jsem stručně popisovala na jednání Rady ČT ve středu 24. března. Reportáž jsme točili o víkendu, ale z úcty k tragicky zesnulému Petru Kellnerovi jsme ji nechtěli zveřejnit hned v pondělí.

V mezičase nicméně došlo k velmi zajímavým a na první pohled docela rychlým změnám v českém obchodním rejstříku. Na obsahu pořadu a popsané struktuře se však nic nemění.

(rp,prvnizpravy.cz, fb, foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif