Edurad Chmelár: Dvě tváře Slovenska: Zlato a zrada

zprávy

Dnes jsme viděli dvě tváře Slovenska. Jednu představuje Petra Vlhová, která získala pro Slovensko historicky první medaili v lyžařských disciplínách na olympijských hrách, a hned zlatou, píš na facebooku slovenský analytik Eduard Chmelár.

Edurad Chmelár: Dvě tváře Slovenska: Zlato a zrada
Eduard Chmelár, slovenský analytik
9. února 2022 - 13:55

Nebyl to zázrak, byl to akt spravedlnosti za nesmírnou houževnatost a odhodlání, za touhou být nejlepší a přivést svoji vlast k triumfu.

A druhá dnešní událost: Slovenský parlament dnes schválil dohodu o obranné spolupráci s USA, na jejímž základě budou moci američtí vojáci využívat dvě vojenské letecké základny v zemi. Proti dohodě vystupují opoziční strany a podle průzkumu dohoda nemá ani podporu většiny obyvatel země.


A Eduard Chmelá pokračuje: O pár hodin později jsme uviděli tvář zrady, tak častou v našich moderních dějinách. Arogantní, bezohlednou, která si prosadila své navzdory obrovskému odporu slovenské veřejnosti. Zatímco Petra Vlhová obdarovala radostí Slovensko, 79 zrádců darovalo Slovensko cizím zájmům. Analýz ještě bude dost, iz mého pera, v této temné chvíli chci říct jediné:
Toto už není studená občanská válka. Slovensko je na barikádách. A protože jedna vzteklá mocenská menšina nechce poslouchat národ, protože nás už nespojuje téměř nic a nemáme ani hlavu státu, která by tuto propast dokázala nebo alespoň chtěla zacelit, neskončí to dobře. Styďte se všichni, kteří jste to způsobili. Takto rozzuřit a rozeštvat národ je neomluvitelné. Je tu tak dusno, až se divím, že se nestřílí. Neboť vy všichni, kteří jste násilně protlačili tuto zrádcovskou smlouvu, jste způsobili, že demokracie je mrtvá. Ne ty hulákající skupinky fašistů, to vy jste jejími skutečnými hrobaři, protože jste způsobili, že slova jako svoboda, rovnost, demokracie jsou definitivně vyprázdněné a už navždy budou zapáchat hnojem, který jste do slovenské politiky navezli a který podporujete.


Připomínka práce současných cenzorů

Před třemi roky 7.3.2019 byl Eduard Chmelár  osočen ze strany webu Manipulatori.cz (s podtitulem Na faktech záleží) konkrétně Janem Cemperem, že vypustil na facebooku fámu, že tehdejší ministr zahraničí Mike Pompeo přijel na Slovensko dojednat dvoustrannou vojenskou smlouvu s USA. Dvoustranné dohody o obranné spolupráci (DCA) již nabídli Spojené státy Maďarsku, Estonsku, Lotyšsku, Rumunsku či Bulharsku. Ve všech těchto případech jde o vybudování vojenských základen USA nebo o usnadnění přítomnosti amerických vojáků na území dotyčných států.

Shodou okolností právě 16.3.2019 probíhalo na Slovensku 1.kolo prezidentských voleb, které následně vyhrála Zuzana Čaputová (která podepíše obrannou smlouvu s USA). Následoval pád premiéra Petera Pellegriniho, po něm se na postu premiéra objevil Igor Matovič a současný premiér Eduard Heger.

Za dva roky se toho stihlo na politické scéně Slovenska opravdu dost, nepočítaje v tom několk nevyjasněných politických vražd. A výsledkem toho všeho jsou (nebo budou) američtí vojáci a atomové zbraně na Slovensku.

(rp,prvnizpravy.cz, fb, foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif