Meveděv o Zelenském: Je to jako by se židovský intelektuál připojil k SS

zprávy

V pondělí 11.října publikoval místopředseda Ruské bezpečnostní rady a bývalý prezident Ruské federace Dmitrij Medveděv  dlouhý článek, ve kterém kritizoval ukrajinského prezidenta Zelenského.

Meveděv o Zelenském: Je to jako by se židovský intelektuál připojil k SS
Dmitrij Medvěděv, ruský exprezident
11. října 2021 - 10:30

Článek s názvem „Proč kontakty se současným ukrajinským vedením nemají smysl“ zveřejnil ruský list  Kommersant.

Dmitrij Medveděv napsal, že Zelenský „se zřekl své identity“.

„Současný prezident této vyčerpané země (Ukrajina) Je osoba s určitými etnickými kořeny, která celý život mluvila rusky. Navíc pracoval v Rusku a získal značné prostředky z ruských zdrojů. Strach z  možného dalšího „Majdanu“ namířeného proti jeho osobní moci, zcela změnilo jeho politickou a morální orientaci a ve skutečnosti se zřekl své identity.

Začal vážně sloužit nejzběsilejším nacionalistickým silám na Ukrajině (které, musím přiznat, tam vždy byly, ale tvořily nanejvýš 5-7% aktivní populace). Lze si jen představit, jak nechutné pro něj bylo spáchat takové morální „salto-mortale“.

To připomíná šílenou situaci, kdy by členové židovské inteligence v nacistickém Německu byli z ideologických důvodů požádáni o službu v SS.

Tato situace samozřejmě způsobuje každodenní „kognitivní disonanci“ v jeho duši a činech. Navíc si člověk nemůže být jistý, že si v určitém okamžiku, kdy se změní politická situace, nepřijdou pro vás, aby vám přišili žlutou hvězdu na záda, “napsal Medveděv.


Ukrajinský portál Strana dříve uvedl, že  ačkoli Kreml potvrdil jednání o setkání Zelenského a Putina, stále neexistuje společné chápání programu.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif