N-TV: Němečtí sociální demokraté nechtějí americké jaderné zbraně!

zprávy

Rolf Mützenich, předseda frakce SPD v Bundestagu, zopakoval svou žádost o stažení amerických jaderných zbraní z německého území, napsal na svých stránkách N-TV.

N-TV: Němečtí sociální demokraté nechtějí americké jaderné zbraně!
Americká jaderná bomba Mark IV
16. srpna 2020 - 04:20

Mützenich navíc oznámil svůj úmysl učinit z otázky amerických jaderných zbraní součást volebního programu SPD.

Vzhledem k tomu, že se jedná o jednu z klíčových a významných politických stran v Německu, dá se očekávat ostrá debata jak uvnitř země, tak ve vztazích se Spojenými státy a NATO.

Po mnoho let byly americké jaderné zbraně rozmístěny na území SRN, které sloužily jako nástroj zadržování během studené války, napsala N-TV. Poskytují však ochranu nebo jsou hrozbou? Podle předsedy frakce SPD v Bundestagu Rolfa Mützenicha by se rozmístění amerických jaderných zbraní na území Německa mělo stát jedním z témat předvolebního boje v Německu.


„Jsem hluboce přesvědčen, že když zařadíme tuto otázku do volebního programu, odpověď bude velmi zřejmá," uvedl Mützenich, který zopakoval svou žádost o stažení amerických jaderných zbraní z německého území.

Kromě toho Mützenich poznamenal, že jeho kolegové ze strany CDU a Zelení se snaží jednoduše uniknout diskusi o amerických jaderných zbraních, uvedla televize. Politik zdůraznil, že toto téma zůstane na programu i příští rok.

Mützenich také kritizoval kroky německé ministryně obrany Annegret Kramp-Karrenbauerové, která jedná se Spojenými státy o modernizaci jaderných bombardérů, na kterých budou v rámci společné politiky jaderných zbraní NATO létat i piloti německého Bundeswehru.

(kou, prvnizpravy.cz, n-tv.de, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 73%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif