Německo: Nejmodernější vojenský transportér s velkými chybami

zprávy

Obrněný transportér  „Puma“ by vlastně měl vést Bundeswehr do „moderní budoucnosti“. Ale všechny transportéry selhaly během cvičení. 

Německo: Nejmodernější vojenský transportér s velkými chybami
Obrněnec Puma
19. prosince 2022 - 07:20

Po technickém selhání všech obrněných transportérů „Puma" v Bundeswehru domluvila spolková ministryně obrany Christine Lambrechtová (SPD) na pondělí ráno krizové setkání s generálním inspektorem německých ozbrojených sil Eberhardem Zornem. Na schůzce budou podle Die Welt přítomni také armádní inspektor Alfons Mais a státní tajemník na ministerstvu obrany, který je odpovědný za otázky vyzbrojování, píše se na německém webu Jungefreihet.

Der Spiegel v sobotu citoval z dopisu generála Bundeswehru Ruprechta von Butlera vedení Bundeswehru a ministerstvu obrany, ve kterém si stěžoval na totální selhání transportérů při cvičení.

„Navzdory všem dobrým přípravám se operační připravenost vozidla stává hrou loterie,“ kritizoval voják ve svém dopise transportér, který prý vyvolal „značné nepokoje“ ve spolkové vládě.



Transportér „Puma" měl podporovat "Spearhead of NATO".

Bojové vozidlo pěchoty se ve skutečnosti mělo účastnit tzv. "Spearhead of NATO". v pobaltských státech. Generální inspektor Zorn mezitím na Twitteru ujistil, že v Bundeswehru bude učiněno vše pro „obnovení zdravotního stavu Pumy“.

Ještě minulý rok si byl armádní inspektor Mais jistý stavem bojového vozidla pěchoty. „S Pumou je armáda na správné cestě k moderní budoucnosti ," zdůraznil Mais v propagačním videu pro německé ozbrojené síly .

(rp,prvnizpravy.cz,jungefreihet,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif