Po školní party zaútočilo 50 studentů na policejní stanici (VIDEO)

zprávy

<< VIDEO >> V bavorském Starnbergu zaútočilo 50 studentů na policejní stanici, kam byl policií odveden jejich opilý a běsnící spolužák.

Po školní party zaútočilo 50 studentů na policejní stanici (VIDEO)
Policejní stanice Starnberg
27. července 2019 - 10:15

Studenti gymnazia ve Starnbergu „oslavovali“. Jejich patnáctiletý spolužák byl opilý a běsnil, byla přivolána policie, která proti němu zasáhla a odvedla ho do policejní vazby. Co ale policisté neočekávali, že proti policejní stanici zaútočí horda jeho spolužáků.

Se silnou podporou dalších přivolaných policistů byla situace konečně uklidněna, řekl  policejní mluvčí. Několik dospívajících bylo zkontrolováno, tři z nich byli prozatímně zatčeni. Jsou obviněni z poškození majetku a pokusu o osvobození zatčeného.

Později se studenti v dopise omluvili: „Události byly z našeho pohledu nezralé a nepřijatelné, a proto si musíme vše vysvětlit mezi sebou,“ píše se v dopise.

„Doufáme, že akce našich vrstevníků neohrožují a ani neruší každoroční letní festival, nebo mnohem důležitější, dobrou školní atmosféru,“ postavili se jasně proti násilí na policistech ostatní studenti gymnasia.


(rp,prvnizpravy.cz,waz,foto:arch.)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 76%
transparent.gif transparent.gif
Ne 13%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 11%
transparent.gif transparent.gif