Pokračující demence? Biden už označuje Harrisovou jako prezidenta

zprávy

Prezident Biden ve svém projevu ve čtvrtek přednesl aktuální informace o pokroku v očkování v USA a svou viceprezidentku označil jako „prezidenta Harrise“.

Pokračující demence? Biden už označuje Harrisovou jako prezidenta
Joe Biden, americký prezident
19. března 2021 - 09:01

„Když jsme s prezidentem Harrisem byli ...“ řekl Biden, než se na okamžik zastavil, „na virtuální prohlídce očkovacího místa v Arizoně před nedávnem, jedna ze zdravotních sester na této prohlídce očkovala lidi,  bylo to jako podávat dávky naděje. “

Prezident zároveň oznámil, že administrativa dosáhne svého cíle 100 milionů vakcín podaných za 100 dní v pátek, 58. den nové administrace. V tomto okamžiku Biden uvedl, že 65% lidí ve věku 65 let a starších dostalo alespoň jednu dávku vakcíny Covid-19.

Prezident Biden  už takové „přebrepty“ udělal dříve. V prosinci mylně označil Harrisovou jako „zvoleného prezidenta“, také během projevu o vakcínách Covid-19. „Nechal jsem se očkovat, abych povzbudil důvěru veřejnosti v očkovací látky. Nově zvolená prezidentka Harrisová si vakcínu dnes vzala ze stejného důvodu,“ řekl Biden.

Komentáře vzbudily spekulace o kognitivním úpadku po volební kampani, kdy se Biden opakovaně objevoval se staženým hrdlem a "tuhým" jazykem.



Harrisová se také jednou náhodou označila jako prezidentka. „Harrisova administrativa společně s Joe Bidenem jako prezidentem Spojených států,“ uvedla v září na virtuálním kulatém stole.

„Administrativa Biden-Harris poskytne přístup k půjčkám s nízkým úrokem a investicím od minoritních podnikatelů ve výši 100 miliard dolarů,“ pokračovala.

V demokratické debatě v červenci 2019 Biden nazval svého oponenta senátora Corey Bookerem, DN.J., prezidentem.

Kritizoval Bookerův plán trestního soudnictví a řekl: „Faktem je, že návrhy zákonů, které prezident, omluvte mě, budoucí prezident, o kterých senátor mluví, jsou návrhy, které byly schváleny před lety a byly schváleny v naprosté většině.“

Booker na to vtipkoval: „Zejména jsem vděčný za to, že už mě schválil jako prezidenta.“


Harrisová kontroluje zdravotní stav Joe Bidena

„Pokud jde o vztah Harris-Biden, každý ve Washingtonu ví, že pokaždé, když Kamala Harrisová potřásá rukou Joe Bidenovi, tak kontroluje jeho puls,“ říká republikánský senátor Matt Gaetz.

„Věřím, že Rusko není tak velkou hrozbou, jak to některé služby vykreslily ... Čína je skutečná hrozba, které čelí naše generaci a zemi,“ upozornil Matt Gaetz .

„Nemůžeme porazit Čínu ve světě, ve kterém ukazujeme svou slabost. Dnes Joe Biden zobrazuje tuto slabost, svou osobou a neschopností řešit problémy, které se vyhrocují. Když se vrátíme k prvkům Trumpova prezidentství, které chceme zachovat v oblasti obchodu, mezinárodního zapojení, zaměření naší zahraniční politiky proti Střední říši, nikoli na Středním východě, je důležité, abychom pokračovali v zachování doktríny America First, protože si myslím, že nás Joe Biden chce přivést zpět do světa, ve kterém spíše než abychom se zaměřovali na skutečnou hrozbu, která nás ohrožuje, budujeme hrozbu kolem Ruska to povede k tomu, zda Amerika bude nebo nebude nadále vést další generaci globálního úspěchu,“ upozorňuje Gaetz.

(rp,prvnizpravy.cz,foxnews,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif