Připravuje Ukrajina ofenzívu podle karabašského scénáře na Donbasu?

zprávy

Zatímco TV kanály 112 Ukrajina, ZIK a NewsOne byly cenzurovány, tak byla na příkaz Vlaimira Zelenského provedena kontrola bojové připravenosti jednotek ukrajinské armády umístěných na Donbasu.

Připravuje Ukrajina ofenzívu podle karabašského scénáře na Donbasu?
Přesuny těžkých zbraní
6. února 2021 - 10:17
.
Shoda událostí, která vede některé odborníky k vyjádření hypotézy, že Ukrajina možná pro Donbas připravuje vlastní „karabašský scénář“.

Je důležité si uvědomit, že Zelenskij neučinil rozhodnutí zastavit tyto televizní kanály bez projednání s State Department.a velvyslanci G7. To, co nyní vidíme, znamená, že studená válka mezi USA a Ruskem vstupuje do horké fáze. A bohužel Ukrajina, která je již dlouho americkou kolonií, nebude v tomto konfliktu neutrální, ale stane se přední linií.


Obnovení studené války mezi Spojenými státy a Ruskem, oznámil sám Joe Biden , který Rusko spolu s Čínou označil jako nepřátele. A nepřátelé musí být zničeni, protože tyto dvě země by rády „soutěžily se Spojenými státy “. Požadoval, aby Rusko propustilo Alexeje Navalného , a dodal, že USA neváhají „  přimět Rusko k tomu, aby zaplatilo vysokou cenu“.

V každé společnosti složené z normálních lidí (tj. nikoli psychopatů nebo zcela vymytých mozků neonacistů) je válka vnímána ve velmi negativním světle. Válka znamená riskovat smrt nebo ztrátu blízkých. Abychom tedy lidi motivovali k válce, nesmíme šetřit na militaristické propagandě. A pro maximální efektivitu je třeba se vyhnout nesouhlasným hlasům. Proto uzavření ukrajinských alternativních médií. To znamená těch, kteří „nelakují válku na Donbasu na růžovo“.

Po úspěchu ázerbájdžánské ofenzívy v arménském Náhorním Karabachu začali nacionalisté a neonacisté snít o „karabašském scénáři“ na Donbasu a vyzvali k útoku podle stejného modelu.

Výzvy, které od října neustávají, Zelenskij jel do Turecka, kde podepsal mezivládní rámcovou dohodu o vojenské spolupráci mezi oběma zeměmi. Turecko dodalo Ázerbajdžánu drony, které v Náhorním Karabachu změnily válku.

Výsledkem je, že teď Ukrajina sní o tom, že zopakuje „karabašský scénář“ na Donbasu a že bude masivně využívat útočné drony a drony kamikadze proti DPR a RPL . Protože ztráta dronu není z hlediska veřejného mínění stejná jako ztráta dopravního letadla naplněného vojáky nebo stíhacího letadla s jeho pilotem.



Ukrajina jistě spoléhá na skutečnost, že DPR a LPR nemají nejmodernější systémy protivzdušné obrany, jaké jsou k dispozici v  Rusku, které jsou účinné proti tureckým dronům.

V listopadu 2020 ruský vojenský expert Jurij Liamine uvedl, že turecké drony Bayraktar představují skutečnou hrozbu pro donbaské republiky, pokud se Ukrajina rozhodne je použít.

Další skutečností, která vyvolává obavy z obnovení konfliktu, je další zhoršení situace v první linii. Nárůst bombových útoků, zejména útoků proti civilistům , jakož i masivní rozmístění těžkých zbraní ukrajinskou armádou poblíž kontaktní linie, nedávají důvod k optimismu.

Některé zdroje z Mariupolu tedy naznačují, že 26. a 27. ledna 2021 vlaky vyložily na stanici Mariupol-Sortirovotchnaya rakety pro více raketometů Grad a dělostřelecké granáty 100 mm, 122 mm a 152 mm .

Lidová milice DPR tento týden zjištila přítomnost Rapira 100 mm zbraní protitankových a Akatsia 152 mm a Gvozdika, samohybné houfnice 122 mm v blízkosti přední linii na ukrajinské straně. Celkem tento týden bylo na ukrajinské straně detekováno 63 kusů těžké výzbroje v rozporu s minskými dohodami. A toto číslo se každý týden zvyšuje.

Pokud si někteří myslí, že by Zelenského mohla zlákat možnost války k zabavení ukrajinské populace před domácími problémy (rostoucí tarify za služby, katastrofální řešení epidemie koronaviru atd.), tak ve skutečnosti to nebude on, kdo rozhodne.

USA historicky používaly k řešení svých problémů, ať už politických nebo ekonomických, válku. Slova Joea Bidena nenechávají pochyb o tom, že Washington má na paměti Rusko. A jaký lepší způsob, než vést proti němu válku na Donbasu a posílat k zabíjení ukrajinské vojáky pro zájmy, které nejsou zájmy Ukrajiny, ale USA?

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif