Rusko: Chování Německa ohledně Navalného vyvolává znepokojivé otázky!

zprávy

Činnost Německa v situaci kolem blogera Alexeje Navalného naznačují předem plánované použití chemických zbraní, aby bylo Rusko nakonec obviněno z porušování Úmluvy o chemických zbraních (CWC).

Rusko: Chování Německa ohledně Navalného vyvolává znepokojivé otázky!
Alexej Navalnyj, ruský opozičník
14. října 2020 - 04:20

Uvedlo to ruské ministerstvo zahraničí a komentovalo článek v Times of Malta s výzvou zavést další sankce proti Ruské federaci.

„Skutečný stav věcí nemá mnoho společného se situací popsanou v článku. Od převozu Navalného do Německa bylo proti Rusku vzneseno mnoho obvinění. O incidentu s ním, jako v případě rodiny Skripalových v Salisbury, zjevně neexistují žádné důkazy a nebudou ani předloženy,“ uvedlo ministerstvo zahraničí.

„Akce Německa byly natolik dobře přizpůsobené, že začalo vyvolávat spoustu otázek, zda máme co do činění s dalším výrokem na téma mystického použití chemických zbraní, ale nyní ne v Sýrii a Velké Británii, ale v Rusku. Vede k řadě okolností, jmenovitě: připravenost okamžitě vzít bloggera do Německa k léčbě, okamžitě prohlášení na nejvyšší úrovni; přítomnost zástupců Bundeswehru a specializovaných vozidel vojenského oddělení pro jeho přepravu; zapojení do situace nejvyššího vojensko-politického vedení, jehož „host“ byl prohlášen za specifikovaného „pacienta“. Zdá se, že všechny tyto organizační otázky byly součástí plánu politizovat tento incident s pochopitelným účelem obvinit Rusko z porušování Úmluvy o chemických zbraních (CWC),“ poznamenal ruský resort.


Ministerstvo zdůraznilo, že ruské vyšetřování toho, co se stalo Navalnému, nemůže být úplné bez jasných a jasných odpovědí na dotazy Berlínu a OPCW.

„Rovněž se nereaguje na výzvu generálního prokurátora Ruska a v rámci Úmluvy o zákazu chemických zbraní (CWC) adresované orgánům Švédska a Francie, jejichž laboratořím Němci v rozporu s obecně uznávanými trestněprávními normami předali své vzorky k analýze,“ citovala ministerstvo RIA Novosti.

Detekce a identifikace vysoce toxických látek, které se na Západě nazývají „Novičok“, laboratořemi Německa, Francie a Švédska „svědčí o tom, že jsou již dlouho známé v řadě zemí NATO a EU, studovaly se tam a vyvíjely se za použití špičkových technologií.“

„V některých z nich, například Spojené státy, vydaly patenty na jejich použití pro vojenské účely, což je samo o sobě orientační, a to i v kontextu příběhu s A. Navalným. V tomto ohledu je docela vhodné připomenout, že Rusko se nevyvíjí a nevyrábí chemické zbraně a poslední jednotka chemických zbraní byla zničena v roce 2017, což potvrdila OPCW,“ dodalo ruské ministerstvo zahraničí.

Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že v situaci s Navalnym se Rusko od samého začátku chovalo co nejotevřeněji. „Takové chování by bylo nelogické, kdyby byl Navalnyj skutečně „otráven na příkaz ruských úřadů,“ uzavřelo ministerstvo zahraničí.

(kou, prvnizpravy.cz, ria.ru, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 68%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif