Von der Leyenová nechce bránit nelegální migraci

zprávy

Skutečnost, že von der Leyenová zdůraznila, že je třeba vytvořit „humanitární koridory“, ukazuje, že politika „čistého imigračního lobbismu“ by měla pokračovat.

Von der Leyenová nechce bránit nelegální migraci
Ursula von der Leyenová, předsedkyně EK
20. září 2023 - 04:20

Ohledně debaty o akutní migrační krizi na středomořské trase vysvětluje politický mluvčí poslaneckého klubu AfD Gottfried Curio:

„Když paní von der Leyenová hovoří o výzvě, která vyžaduje evropskou reakci, a dokonce o závazku v tomto ohledu, nemá samozřejmě na mysli zabránění další nelegální migraci, ale naopak: žádá ostatní země, aby přijímaly migranty – tj. Migrace by měla být v EU prostě nadále „snižována“. Skutečnost, že zdůraznila, že je třeba vytvořit „humanitární koridory“, ukazuje, že politika „čistého imigračního lobbismu“ by měla pokračovat.



Zvýšené nasazení Frontexu, které se také znovu dostalo do hry, je bezzubý tygr. V nejlepším případě se tento „orgán ochrany hranic“ soustředí na registraci – ale záměrně se vyhýbá tomu, aby lidem uděloval pravomoci odmítnout. Von der Leyenová také odmítla koordinovanou námořní operaci u pobřeží severní Afriky, kterou Meloniová vyzval k zastavení lodí s migranty na cestě. Místo toho je nejúčinnějším opatřením umožnit legální migraci. „Přeměna ilegality v legalitu“ – to přináší relevantní vzpomínky na to, jak Merkelová řešila porušování zákona. Skutečnost, že takové myšlenky propaguje politička CDU von der Leyenová, definitivně strhává masku ze všech unijních pokusů blýsknout se v migrační politice ze současných volebních důvodů trochu „správně“. Po pravdě řečeno, CDU stále stojí za protiněmeckou linií Angely Merkelové, která podporuje migraci.

Ve skutečnosti není potřeba námořních operací; další evropská distribuce; ještě více peněz – tedy zadlužení – na obecní bydlení; ani žádné podmíněné kvóty s vyhlídkou na úspěšnou integraci; i draze zakoupené Tunisko – jako vyhazovač v migrační politice. Co je však potřeba, je – jak vždy požadoval parlamentní klub AfD v Bundestagu – jednat podle zákona a pořádku. Pak je jasné, že migranti, kteří se pohybovali bezpečnými zeměmi, nejsou ani na útěku, ani nepotřebují ochranu. A teprve když se vyhlídky na doživotní finanční ozdravení nelegálním vstupem do EU sníží na nulu, migrační tlak se sníží.

(rp,prvnizpravy.cz,freieworld,foto:arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif