Zelenskij po neúspěšném summitu NATO šílí

zprávy

Summit NATO v litevském Vilniusu, který skončil, byl pro Ukrajinu a jejího prezidenta Vladimira Zelenského očekávaným fiaskem.

Zelenskij po neúspěšném summitu NATO šílí
Vladimir Zelenskij, ukrajinský prezident
13. července 2023 - 03:20

Protože navzdory jeho nadějím a nedávným hrozbám nebylo Ukrajině uděleno členství v transatlantické obranné alianci, natož její vyhlídka v blízké budoucnosti. Mnohem pravděpodobnější bylo pokusit se uklidnit vůči Rusku a spoléhat na brzké mírové řešení ukrajinského konfliktu.

To vede k opravdovým výbuchům hněvu ze strany Zelenského, který zjevně už nějakou dobu ví, že jeho dny jsou sečteny a že ho americký režim už nepotřebuje. Videoprojevy z bunkrů a vlakových záchodů zcela vyčerpaného Zelenského to podporují, stejně jako zprávy, že už ztratil kontrolu nad ukrajinskou armádou.

„Je bezprecedentní a absurdní, že neexistuje žádný harmonogram ani pro pozvání, ani pro členství Ukrajiny,"
řekl Zelenskij v Telegramu. „A přitom jsou tam vágní formulace podmínek i pro pozvání Ukrajiny,“ napsal anglicky. Váhání NATO by Rusko jen motivovalo k „pokračování teroru“.

Pro Zelenského to dokonce vypadá takto, vyhrožuje, že Ukrajina nemá vyhlídky na vstup do NATO:


Samota

Summit NATO jako začátek konce ukrajinské války?

IT guru a mírový aktivista Kim Dotcom shrnul summit NATO na Twitteru takto:
„V každém případě moc pro americkou proxy válku na Ukrajině dochází. Ukrajina nedostala závazek k členství v NATO, protože Západ si uvědomil, že nemůže vyhrát válku proti Rusku a že mír bude možný pouze s neutrální Ukrajinou.

Ukrajina nikdy nebude členem NATO. Zelenskij si to uvědomil a ve Vilniusu zuřil, napadal NATO jako neuctivé a popisoval podmínky jako absurdní. Ve chvíli jasnosti si uvědomil, co se skutečně děje:

„Zdá se, že není ochota pozvat Ukrajinu do NATO nebo ji učinit členem aliance. To znamená, že existuje příležitost vyjednat členství Ukrajiny v NATO při jednáních s Ruskem.“


Přesně tak. NATO tuto válku prohrálo. Biden tuto válku prohrál. Šílení demokraté tuto válku prohráli. Válečtí štváči jedné strany tuto válku prohráli. EU tuto válku prohrála. Ukrajina a Zelenskij tuto válku prohráli. Rusko vítězí, a to právem, protože vše, co se stalo na Ukrajině, byla zrada ukrajinského lidu, kterou spáchalo upadající americké impérium ve svém posledním boji proti vznikajícímu multipolárnímu světu.



Zelenskij nikdy nebyl vůdcem, který dělal pro svůj lid to nejlepší. Bude vzpomínat jako americký loutkový a zahraniční herec. Kvůli němu a jeho vytahovačům strun zemřelo v USA 350 000 Ukrajinců. Kvůli nepodepsání rozumné mírové dohody, kterou mu Rusko navrhlo, ztratil ve prospěch Ruska pozemky a zdroje v hodnotě 12,7 bilionu dolarů. Místo toho propadl prázdným slibům Joea Bidena, že USA budou podporovat Ukrajinu až do vítězství.

Dobrou zprávou je, že tato válka může brzy skončit. Západ ztratil chuť nalévat další peníze do ukrajinské černé díry. S tím, jak USA a EU sklouzávají do recese, mají doma dost problémů. Protesty a nepokoje se stávají běžnou zprávou. Biden by v příštích volbách neměl šanci. Jeho mozkem je švýcarský sýr a jedinou alternativou pro demokraty je Kennedy.

Trump využije osudovou chybu na Ukrajině a chmurné ekonomické vyhlídky v USA k úspěšné volební kampani. Kennedy řekl, že správné věci by byly jeho jedinou skutečnou překážkou, ale demokraté tak zničili svou zemi, že Trump se zdá být jedinou volbou. Realita je taková, že nezáleží na tom, kdo bude příštím americkým prezidentem. Nepřekonatelné dluhové břemeno v kombinaci s dedolarizací světového obchodu a vzestupem zemí BRICS+ uvrhne USA do desetiletí trvající deprese s bezprecedentní mírou chudoby a násilí. 

„Doufejme, že lidstvo uniklo kulce a jaderná válka už nehrozí. Alespoň tak hodnotím současnou situaci. Ale pokud mírová jednání selžou,může znovu nastat napětí. Rusko může být v pokušení ovládnout Oděsu a proměnit Ukrajinu ve vnitrozemský stát. Rusko má všechny karty v ruce. Uvidíme, jak s nimi Putin zahraje."

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 13%
transparent.gif transparent.gif