Stanislav Křeček: Přemluv spratka!

KOMENTÁŘ

Asi už nemá smysl se hlouběji zabývat oním vypečeným klipem J. Mádla a M. Issové, každý člověk, slušný i neslušný, si již názor vytvořil. Tedy jen dva postřehy a jedno doporučení.

30. dubna 2010 - 07:00

Ti dva předvádějící se hlupáčkové tvrdí, že mladí lidé se o politiku nezajímají, a proto se jim jaksi musí otevřít oči. Oni sami jsou však příkladem neuvěřitelné ignorace situace, ve které se reálně nacházejí. Oni asi netuší, že Česká republika je členem NATO a EU, a nemají ani ponětí o tom, co tato skutečnost znamená, nevědí, že již z tohoto důvodů je jejich obava z komunistů, kteří „přinutili nejlepší lidi této země k emigraci“ jen mlácením prázdné slámy a projevem toho, že něco někde slyšeli, ale netuší v jaké zemi žijí, jaká realita je obklopuje. Netuší nic o sociálních poměrech ve státě, o životě obyčejných lidí. A chtějí radit…Blábolí něco o dluzích „levice“, které oni prý budou muset platit, ale vůbec nemají ani ponětí o dluhové situaci všech evropských států, ať v nich vládl kdokoliv.

Dozvídáme se, že vzorem pro tento „počin“ byl klip, kterým se jeho autorka snažila získat v Kalifornii voliče pro Baraka Obamu. Kouzlem nechtěného domácí epigoni tohoto nápadu vystupují přesně proti těm, kterým jsou snahy prezidenta USA sympatické, proti těm, kteří se, např. pokud jde o regulaci bankovního trhu, s názory Obamy shodují.

Valnou část svého života jsem byl konfrontován se stupiditou nemyslících zfanatizovaných svazáků. Stále jsem se ptal, kde se berou. Odpověď jsem nikdy nenalezl… A vida: máme je tu teď znova, byť s opačným znaménkem. A ono doporučení: přemluvte spratka, který by se snad mohl dát onou stupiditou ovlivnit. Snad to, pro budoucnost tohoto národa, proboha, nemůže být tak těžké…

Stanislav Křeček


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif