Mládek: Evropské hodnoty v petici vyvolených

politika

Způsob boje proti koronaviru prý ohrožuje demokracii, vzkazuje (nám!) třináctka států EU, píše Rudolf Mládek v komentáři pro Prvnizpravy.cz.

Mládek: Evropské hodnoty v petici vyvolených
Rudolf Mládek
6. dubna 2020 - 03:20

Prohlášení podepsalo Nizozemsko, Německo, Belgie, Dánsko, Finsko, Francie, Řecko, Irsko, Itálie, Lucembursko, Portugalsko, Španělsko a Švédsko. "Musíme tuto krizi společně překonat a na této cestě společně ctít naše evropské principy a hodnoty," uvedly tyto země.

Podpis Itálie a Španělska pod výše uvedenou peticí je opravdu pikantní. Pokud vlády speciálně těchto dvou zemí mají pocit, že EU pandemii koronaviru překonává společně, pak jejich dosavadní vyjádření byla ale přesně opačná. Má-li být tímto projevená servilita dvou nejpostiženějších států prvním kamínkem k výstavbě evropských dluhopisů, pak obě vlády nakonec spláčou nad výdělkem. Německo společné dluhopisy nepřipustí. To by se musela změnit v Německu vláda. Jenomže kancléřce Merkelovém preference znovu rostou.



Trapně zpolitizované prohlášení třinácti západních (!) států přichází v době, kdy se „Evropské hodnoty“ se smrskly na bezohlednost, sobectví a politické pozérství. Už skutečnost, že polovina východních  států EU vůbec nebyla oslovena, aby se k výše uvedenému prohlášení připojila něco signalizuje. Opět tu máme ten hodný Západ a zlý Východ. Nic horšího v této době nemohly státy západní části EU už vymyslet. Přidáme-li do mozaiky koloniálně-sovětského myšlení EU poslední rozhodnutí Soudního dvora Evropské unie o povinnosti přijímat migranty, pak celý vychvalovaný a deklarovaný prostor evropské svobody dostal ránu vskutku dryáčnického typu. Právo je to, co si vládci EU za právo právě prohlásí? Tak to nedokázal ani ten socialismus, který alespoň formálně své zákony přijímal podle stanovených pravidel.
 
Už dlouho vidíme, že za „Evropskými hodnotami“ se ukrývá nekonečná chamtivost, cynismus, výsměch slušnému člověku a mimořádně nebezpečná aktivistická diktatura. „Evropské hodnoty“ představují účelově mazaná slova, která měla otevírat vstup k tučným grantům, dotacím a nelegálním ziskům. Jsou stejně tak vyprázdněným pojmem jako byly socialistické světlé zítřky. Dokonce horší. V socialismu nikdo žádné cizí občany pod záminkou „pomoci“ na své území nepřijímal.

Už každý občan členského státu EU (snad) vidí, jak lidské, humanistické či solidární hodnoty EU přišly v posledních pěti letech vniveč, jak mazaná partička prosazuje  a vnucuje nejen nekonečné přílivy migrantů, ale také žádá odebírání pravomocí národním států, zavádí “jourovskou“ cenzuru na každém kroku a spuštěným ekologickým fanatismem usiluje o cíle, kterým rozumí pouze ti, kteří z brutálně špatných opatření si udělají zlatý důl. Protože jak by asi tak 9% snížených o 1% světového znečištění produkovaného Evropou mohlo ozdravit ten zbytek světa? Navíc jaderná energie je „špinavá“? Tak to máme v oceánech asi tak 300 jaderných „špinavých“ ponorek a desítky letadlových lodí.


K „Evropským hodnotám“ se hlásí především politici EU.  Ti, v jakési podivné nenávisti k Evropanům, k jejich kultuře a tradiční demokracii nám chtějí zavést tak nechvalně známé „Nové pořádky“ či „Nové úděly“. Obojí spojeno s bigotní hloupostí, fanatismem, možná i naivismem představuje koktejl smrtelného nebezpečí. Takové civilizační selhání pamatuje Evropa jen v z třicátých let minulého století a pak jej pamatují země v době nejhoršího bolševického řádění. To se zdravý rozum také zcela vytratil. 

Současné „Evropské hodnoty“ jsou na hony vzdálené tomu skutečnému pojmu. Dnes představují jen hodnoty k opovržení. Ostatně ta „mazaná“ deklarace třinácti států to potvrzuje přímo ukázkově. Co je to za hodnotu tajně cosi uklohnit a pak to vydávat za zády druhých členských států? A proti nim směřovat jakési učebnicové až směšné poučky? V jistém měřítku mají proklamované „Evropské hodnoty“ stejně tak devastující účinky jako koronavirus uniklý z Číny. Kdo by to před třiceti lety předvídal, byl by za blázna.

Vyznavačům „Evropských hodnot“ docházejí věcné argumenty a tak vydávají petice, prohlášení, k tomu vyhrožují a slibují natištěné peníze.  Ale své prebendy nevymění za žádnou cenu a budou se o ně prát až do posledního živého Evropana. Takže to mějme na paměti.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif