Emmanuel Macron: I když není v Evropské unii, Rusko je v Evropě!

zprávy

Francouzský prezident znovu představil, což chce odvahu, Rusko jako součást Evropy.

Emmanuel Macron: I když není v Evropské unii, Rusko je v Evropě!
Emmanuel Macron, francouzský prezident
12. února 2020 - 06:20

Podle Macrona musí Evropská unie převzít výzvu NATO založením vlastní armády, zatímco Polsko se staví za Spojené státy americké pro svou obranu a stále vidí Rusko jako nebezpečí pro svou suverenitu, Emmanuel Macron se pasoval do pozice evropského vůdce místo Angely Merkelové. Macron vždy upřednostňovat normalizaci vztahů s Ruskem. Francie má - to je to, co ji činí silnou - dvě aktiva, která jsou velmi žádaná německou diplomacií, jadernou údernou silou a pozici stálého člena v RB  OSN.

V tweetu z 3. února francouzský prezident, který poté navštívil Polsko, napsal: „Francie není ani proruská, ani protiruská, je proevropská. I když není v Evropské unii, Rusko je v Evropě. A nemáme zájem na tom, aby náš vztah s Ruskem byl ponechán v nepochopení. “



Od svého projevu na Sorbonně francouzská hlava státu do značné míry pokročila v postupu vůči Rusku, že zahrnula roli Ruska v touze převyšovat kancléřku o její politice sbližování s Ruskem. Pamatujeme si pasáž z 26. září 2017, ve které francouzský prezident prohlásil, že „na začátku příštího desetiletí bude Evropa muset mít společnou intervenční sílu, společný rozpočet na obranu a společné doktríny obrany k jednání “. V roce 2017 bylo Rusko asimilováno podle jazyka mladého francouzského prezidenta na „autoritářský stát, který dnes naše hodnoty nebrání“. Od roku 2019 se Francie snaží přiblížit Rusku tím, že se snaží dohnat německou diplomacii vůči Rusku, nebo ji dokonce chce převzít, aby převzala kontrolu, protože Německo nepřestává požadovat strategické pozice z Francie. Zdá se, že německé žádosti přiměly Francii, aby přezkoumala svou politiku vůči Rusku od roku 2018.


Viceprezident Olaf Scholz (SPD) v listopadu 2018 navrhl, aby se stálé křeslo Francie v Radě bezpečnosti OSN přeměnilo na „společné evropské křeslo“. Francie odmítla, ale odpověděla, že se chce zavázat k tomu, že se pokusí, aby Německo pozici získalo. V rozhovoru 2. února, který se konal v Tagesspiegelu, se Německo těsně před odjezdem Emmanuela Macrona z Polska vrátilo k obvinění s vůdcem parlamentní skupiny CDU Johannem Wadephulem, který prohlásil, že Francie by měla postoupit Německu svůj jaderný arzenál jako odstrašující prostředek: „Musíme zvážit spolupráci s Francií s jadernými zbraněmi. Německo by mělo být připraveno k účasti na tomto jaderném zastrašování s vlastními schopnostmi a zdroji. “

Paříž čelí stále větší a naléhavější chuti Berlína a začala se proto blížit k Rusku, snaží se být lídrem ve střední Evropě, i když to znamená chodit po „loveckém revíru“ Berlína.

Od května 2019 se Francie pustila do proruské změny. I když francouzský prezident prohlásil, že v Polsku není „proruský“, protože člověk by neměl urazit polskou citlivost na tuto otázku, provádí Macronova Francie od května 2019 ve skutečnosti proruskou politiku.


V květnu 2019 francouzský prezident prohlásil, že „Rada Evropy potřebuje Rusko, protože Rusko a Rusové potřebují Radu Evropy, která předpokládá, že jsou respektována jeho práva jako členského státu, ale také to, že Rusko plní své závazky vůči Radě “.

Před G7 v Biarritzu v srpnu 2019 považoval za „relevantní“, aby se Rusku, kterému bylo kvůli Krymu pozastaveno členství v G7 - mohlo „nakonec“ připojit k G7, z čehož by se pak znovu stalo G8. 19. srpna přijal ruského prezidenta ve Fort Brégançon. Na konci srpna Emmanuel Macron před velvyslanci prosil o normalizaci vztahů s Ruskem: „Musíme přehodnotit naše spojení s Ruskem, protože„ vytlačení Ruska z Evropy je hluboká chyba “a„ jsme v Evropě a pokud v určitém okamžiku nevíme, jak udělat něco užitečného s Ruskem, zůstaneme v hluboce sterilním napětím, budeme i nadále mít zmrazené konflikty v celé Evropě, budeme mít Evropu, která je scénou strategického boje mezi Spojenými státy a Ruskem, a proto důsledky studené války dopadnou na naši půdu. “

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif