Amazonka senátorkou! Hamplová vyhrála proti všem

politika

Známá advokátka Jana Zwyrtek Hamplová byla mainstreamovými médií prezentována jako kandidátka „dezinformačního světa“. Nakonec ale zvítězila proti všem.

Amazonka senátorkou! Hamplová vyhrála proti všem
Jana Zwyrtek Hamplová
1. října 2022 - 17:27

V minulých dnech jsme zaznamenali velký rozruch kolem kandidatury Jany Zwyrtek Hamplové v Kroměříži. Advokátka, bojovnice za práva obcí a držitelka ocenění Právník roku, byla označována jako „dezinformátorka“.

Renomovaná advokátka Jana Zwyrtek Hamplová byla mainstreamovými médií často prezentována jako kandidátka „dezinformačního světa“. Nakonec ale zvítězila proti všem (protikandidátku Lucii Pluhařovou za ANO s avizovanou podporou vládní koalice SPOLU, pozn. redakce) a stala se senátorkou za Kroměřížsko.

Také jsme psali:

Bývalý senátor Václav Hampl před její volbou varoval: Moje nejvíc hořké zklamání těchto voleb – o 230 hlasů vyautovaná skvělá ženská a senátorka Šárka Jelínková. A to ve prospěch nestydaté dezinformátorky (příjmení Hampl/ová bohužel není zárukou skvělosti),“ prohlásil po prvním kole senátních voleb Hampl. Neúspěchu dlouholeté předsedkyně lidoveckého senátorského klubu Jelínkové litoval i šéf KDU-ČSL Marian Jurečka.


Po prvním kole senátních voleb, kde Hamplová skončila za Lucií Pluhařovou (ANO) těsně na druhém místě, odstartovala v médiích proti Janě Zwyrtek Hamplové z řad vládních stran masivní, dehonestující a urážlivá kampaň. Koalice SPOLU dokonce vyzývala své voliče, aby v druhém kole raději volili vyslankyni svého „úhlavního soka", Lucii Pluhařovou (ANO). 

Hamplová na tuto očerňující kampaň zareagovala po svém. Řekla že sama neví, zda-li dotyčných pánů, kteří jí nyní očerňují, má litovat, nebo se jim smát. A raději apelovala přímo na voliče. „Pokud jsou zbraněmi hrubé urážky a pomluvy, tak to musí voliči vyhodnotit sami," řekla Hamplová.


Dále také prohlásila, že podobné způsoby volební kampaně používat nebude a svůj boj o senátorský post povede čistě a čestně. Ke kampani ještě poznamenala, že pakliže se nyní všichni (ať už představitelé vládní pětikoalice, nebo zástupci opoziční ANO) bojí toho, že by se mohla dostat do Senátu, tak to je pro její práci i druhé kolo ta nejlepší reklama. Hamplová však věří, že si ten správný úsudek udělají voliči nakonec sami. 

A měla pravdu. Dehonestační kampaň nezabrala a voliči si svůj úsudek udělali.

Také jsme psali:

Jana Zwyrtek Hamplová ve druhém kole dokázala Pluhařovou porazit a získala tak senátorský mandát za Kroměříž. 

Hamplová své dojetí a vděčnost neskrývala a vzápětí po oznámení výsledků poděkovala na svém facebookovém profilu všem svým voličům i příznivcům.


(z facebookového profilu Jany Zwyrtek Hamplové)

(böhm, prvnizpravy,cz, foto: fb)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?