Česko proti vládě - už tuto sobotu. Rajchl vyzval na zteč

politika

Advokát a předseda PRO Jindřich Rajchl vyzval občany k účasti na sobotní demonstraci s názvem Česko proti vládě. Každý, kdo má na srdci osud České republiky a osud svých dětí, by měl podle Rajchla přijít, protože Česko podle něj směřuje k velmi temným zítřkům.

Česko proti vládě - už tuto sobotu. Rajchl vyzval na zteč
Jindřich Rajchl (PRO)
12. září 2023 - 07:01

Rajchl v neděli odvysílal na svém facebookovém profilu speciální pořad, ve kterém burcoval lidi k účasti na blížící se demonstraci Česko proti vládě, která se uskuteční v sobotu 16. září od 14:00 hod. na Václavském náměstí v Praze. 

„Chtěl bych pozvat občany České republiky 16. 9. ve 14.00 hodin na Václavské náměstí. Jedná se skutečně o jednu z mála šancí, jak zabránit naprosté devastaci České republiky ze strany vládní koalice. Co nám předvedla za celé dva roky svého vládnutí, je ještě nic proti tomu, co na nás chystá. Korespondenční, možná elektronická volba, stále bližší vtahování ČR do války, přijetí eura, migrační pakt s Evropskou unií, kdy bychom měli přijímat třicet tisíc imigrantů ročně. To jsou všechno věci, které by zásadním způsobem přetvořily fungování České republiky a změnily by naši zemi k horšímu. Prostě nemohou zůstat v tuto chvíli apatičtí. Kdo mlčí, tak v podstatě nahrává tomu, aby Fiala v té své demoliční misi pokračoval. Doufám, že si lidé uvědomí, že se tam nejdou postavit kvůli mně ani kvůli komukoli jinému. Ale kvůli vlastnímu státu a kvůli budoucnosti svých dětí. Každý, kdo má na srdci osud České republiky a osud svých dětí a nebrání mu v tom například zdravotní stav, by přijít měl. Tato země směřuje k velmi temným zítřkům," zhodnotil Rajchl situaci v České republice v rozhovoru pro parlamentilisty.cz s výzvou, aby lidé přišli v sobotu vyjádřit svůj nesouhlas s kabinetem Petera Fialy.      


Rajchl následně na svůj facebookový profil napsal ještě jednu výzvu lidem, kteří si podle něj stále hledají důvody, proč nepřijít.

„Tento příspěvek je určen pro všechny, kteří zastávají názor "my půjdeme na demonstraci AŽ" 

- až se spojí celá opozice
- až bude ve všední den
- až půjdou lidi s vidlema 
- až je vyházíme ven oknem
- až bude generální stávka
- až se všichni na všem shodneme
- až až až...

Nezlobte se, ale tohle všechno jsou jen výmluvy. Žádné všeobjímající spojení celé opozice nikdy nenastane. Pohybují se v ní někteří lidé, kteří upřednostňují své osobní zájmy před zájmy našich občanů. To je prostě fakt. 

Ve všední den nikdy nepřijde tolik lidí jako o víkendu, protože většina prostě musí v současné situaci pracovat. A i kdyby dorazili, tak si vláda udělá výjezdní zasedání a bude to stejné, jako kdybychom tam byli v sobotu.

Psali jsme:

Žádné vidle si do ruky nikdo nikdy nevezme. Stejně tak se nebude konat žádná defenestrace. Jsou to jen hrdinné plky, které se nikdy nestanou realitou. A upřímně - já jsem za to rád. Násilí totiž vždy plodí jen další násilí.

generální stávku mohou vyhlásit pouze odbory - pokud ji chcete, pak je nezbytné dorazit na demonstrace v masivním počtu. Do té doby prostě nebude.


A na světě neexistují dva lidé, kteří by se shodli na všem. Klíčové je to, že máme stejný cíl - prosperující, bezpečnou, svobodnou a suverénní Českou republiku. Jestliže nedokážeme respektovat to, že různí lidé mohou preferovat různé cesty, jak jej dosáhnout, tak nikdy nemůžeme uspět. V přátelství, v rodině, v práci, ani v boji za naši zem.

Pětikoaliční vláda devastuje naši vlastní zemi přímo před našima očima. Každý den nás přibližuje blíž a blíž propasti, z níž se jen velmi obtížně budeme dostávat zpět.

Psali jsme:

V tuto chvíli nelze čekat na nějaké "až". Než nějaké "až" nastane, tak už bude naše země naprosto zničená. Skutečný patriot je vždy připraven postavit se za svou zem bez jakýchkoliv podmínek. Prostě proto, že bojovat, byť i proti silnějšími protivníkovi, je vždy lepší, než nedělat nic a říkat si doma "půjdu až". Já půjdu hned. A pak kdykoliv potom, kdy to bude třeba. Protože pokud svou zem skutečně miluju, tak mi nic jiného ani nezbývá. 16.9.2023 Václavák!" uzavřel Rajchl svůj příspěvek. 

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?