Draxler: K odpovědnosti za teroristický útok v Moskvě se přihlásil ISIS, ale

politika

Není to překvapením, je to dost typický postup islamistických teroristů, tedy ISIS a příbuzných skupin.Tyto skupiny vahábitů a podobných sekt mají Moskvu v hledáčcích kvůli Sýrii i Čečensku, píše na facebooku Juraj Draxler, slovenský politolog.

Draxler: K odpovědnosti za teroristický útok v Moskvě se přihlásil ISIS, ale
Juraj Draxler, slovenský politilog
24. března 2024 - 04:20

To, co v tomto kontextu znechucuje, jsou řeči z Kyjeva . Ukrajinská vojenská rozvědka tvrdila, že teroristický útok si zorganizoval sám Kreml. Ne tak explicitně, ale s podobnými narážkami se vyjádřil jeden z hlavních poradců prezidenta Zelenského.


Stalo se to v momentě, kdy západní i východní státy i EU (ale ne USA) vyjádřily rozhořčení nad teroristickým útokem a vyjádřily soustrast obětem.

I v takovém momentě se představitelé kyjevského režimu zachovali typicky - jako rozmazlená děcka, natištěná dolary, které jim putují ve značných objemech, prskaly nechutnosti.

Každopádně musíme doufat, že pachatelé i organizátoři hrozného činu budou co nejdříve potrestáni a zejména, že se počet obětí už během  následujích hodin nebude zvyšovat.

Takový útok proti nic netušícímu civilnímu obyvatelstvu, které se nachází na vlastním území, a nikomu nevadí, včetně žen a dětí, je za všech okolností zbabělý a ohavný.

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 17%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif