Green Deal poškozuje naše zemědelství. Hašek se obul do vlády

politika

Advokát a předseda jihomoravské organizace strany PRO Michal Hašek se vyjádřil k požadavkům zemědělské veřejnosti vůči nynější pětikoaliční vládě. Také popsal priority, kterými se chce strana PRO zabývat.

Green Deal poškozuje naše zemědelství. Hašek se obul do vlády
Michal Hašek (PRO)
16. února 2024 - 06:05

„Dnes jsem se poprvé zúčastnil jednání předsednictva strany PRO a v rámci premiéry jsem připravil následující stanovisko strany PRO k požadavkům zemědělské veřejnosti vůči nynější pětikoaliční vládě. Stanovisko se týká priorit, které požadujeme pro zemědělce a potravináře jak protestující příští týden v Praze, tak stavovské organizace jednající s vládou.

Strana PRO od svého vzniku komunikuje se zemědělci i potravináři a podporuje jejich oprávněné požadavky na změnu likvidační zemědělské politiky nynější 5koaliční vlády, která naše zemědělství zásadně poškozuje, zejména tímto:

- radikálním snížením národních podpor během dvou let
- špatným nastavením tzv.redistributivních plateb, která vede k úpadku a zániku středně velkých  
  zemědělských podniků a jejich odkupu tzv.velkými hráči a investory
- nastavením daně z nemovitosti
- aplikací Green Dealu




Ministři zemedělství této vlády nedokázali prosadit ve vládě agropotravinářský sektor a především produkční zemědělství jako prioritu našeho státu včetně rozpočtových prostředků, nezvládli ani slibované snižování byrokracie pro zemedělce a potravináře," napsal advokát Hašek, který zároveň vyjmenoval priority, které se strana PRO prosazuje.

Jednou z věcí je okamžité zvýšení národních podpor ze státního rozpočtu alespoň na úroveň roku 2021. což podle Haška napomůže zvýšit konkurenceschopnost našich zemědělců a potravinářů v rámci EU. Hašek též zmínil potřebu změny špatně nastavených redistributivních plateb alespoň na stav před rokem 2022, odmítnutí diktátu Bruselu a jeho umělé politiky Green Dealu, která poškozuje naše zemědělství a potravninářství a také okamžitý zásah vlády ke snížení administrativní zátěže pro zemědělce a potravináře.

Psali jsme:

„Náš program pro zemědělství a venkov bude stát na základním předpokladu podpory našeho domácího produkčního zemědělství šetrného ke krajině, abychom zajistili v jednotlivých komoditách rostlinné i živočišné výroby maximální možnou soběstačnost, jde společně s důrazem na kvalitu domácí produkce o strategický cíl nejen z hlediska ekonomiky, ale v širším slova smyslu i bezpečnosti České republiky," zakončil svůj příspěvek na sociální síti facebook advokát a bývalý Jihomoravský hejtman Michal Hašek.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif