Hašek Fialovi: Zbývá jediné rozumné, chlapské a čestné řesení - demise

politika

Pan premiér byl možná kdysi dobrý politolog a rektor Masarykovy univerzity, ale není dobrý politik ani krizový manažer, píše na facebooku Michal Hašek.

Hašek Fialovi: Zbývá jediné rozumné, chlapské a čestné řesení - demise
Michal Hašek
6. září 2022 - 09:01

A Michal Hašek komentuje příspěvky Petra Fialy: To není bohužel vtip. To jsou dnešní příspěvky premiéra vlády ČR Petra Fialy. Zvláště ten poslední mne přesvědčil, že pan premiér byl možná kdysi dobrý politolog a rektor Masarykovy univerzity, ale není dobrý politik ani krizový manažer. Kdyby jím byl, dávno by jeho kabinet zasáhl v energetické krizi a lidé by neměli důvod chodit proti němu demonstrovat.

No a douška o tom, že účast na demostraci nepomůže nikomu s drahými účty... Ti lidé za drahé účty nemohou, Petr Fiala jako neschopný premiér bohužel ano. Zbývá jediné rozumné, chlapské a čestné řesení - demise. Když jí nebude Petr Fiala schopen, příjde tragedie a "díky za každé nové ráno". S každým dnem otálení bude klesat podpora nynějších vládních subjektů, poroste nedůvěra a naštvanost lidí, slovy Václava Havla bude se šířit "blbá nálada" ...

Řešení? Krizový management státu, samozřejmě na půdorysu Poslanecké sněmovny, každý z parlamentních subjektů má mandát občanů a spoluodpovědnost, z té se teď už nikdo nevyvleče ani před ní nemá kam utéct. Zda má jít o politický, úřednický či poloúřednický kabinet bude lidem úplně lhostejné. Podstatné budou rychlé a hmatatelné výsledky práce takové vlády.


Žádné kladné body ani sympatie lidí nemůže očekávat, půjde o vládu "národní oběti". Petr Fiala toto vše musí vědět. Najde v sobě sílu udělat krok, za který jej (asi jako za jeden z mála v pozici premiéra) historie ocení?





(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif