Já nic, já muzikant. I podle těchto not si ministryně zpívá

politika

Vládní prominenti a zároveň členové Akademické rady Vysoké školy politických a společenských věd, která skončila v konkursu a dluží za mzdy zaměstnancům i za odvody na zdravotním pojištění. To je vizitka vládního kabinetu Petra Fialy. 

Já nic, já muzikant. I podle těchto not si ministryně zpívá
Helena Langšádlová
13. prosince 2022 - 09:01

Soukromá škola, jejíž absolventkou je například ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová, je v konkurzu a přišla o akreditaci. Jedná se o Vysokou školu politických a společenských věd, jejíž sídlo bychom v minulosti nalezli v Kutné Hoře. Informaci přinesl server idnes.cz. A politický komentátor Petr Holec kromě údivu neskryl ani své pobavení.

Kromě Langšádlové je se soukromou vysokou školou spojováno také jméno premiéra Petra Fialy (ODS) a ministra vnitra Víta škola v konkurzu, přišla o akreditaci, dluží za mzdy zaměstnancům, odvody na zdravotním pojištění i za nájemné. 

Insolvenční řízení bylo se vzdělávacím zařízením zahájeno na konci června, na konci září byla škola polána do konkurzu. O akreditaci pak přišla v říjnu. 

„Důvodem pro odnětí akreditace byla skutečnost, že vysoká škola neplnila podmínky udělené akreditace a ani další povinnosti stanovené zákonem,“ uvedl zástupce Národního akreditačního úřadu Jiří Smrčka.


O tom, že absolventkou této školy je ministryně Langšádlová, informoval v minulosti týdeník Hrot. Členové akademické rady však podle týdeníku o špatné ekonomické situaci údajně nevěděli.

„Soukromá Vysoká škola politických a společenských věd je v konkurzu a přišla o akreditaci. Dluží za mzdy, odvody na zdravotní pojištění i za nájemné. Její absolventkou je ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová, která se stala i členkou Akademické rady školy. Jako další z členů je uveden i premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan. Ať žije premiér LLM! Jsme v dobrých rukách, změna je supr věc,“ reagoval na twitteru komentátor Petr Holec. 

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 64%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif