Komunismus se vrátil, říká Attila. Za Pellegriniho stopka

politika

Populární slovenský bojovník a vlivný influencer Attila Végh před volbami podpořil prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho. Automobilka se s ním následně rozhodla spolupráci ukončit kvůli jeho "špatným názorům".

Komunismus se vrátil, říká Attila. Za Pellegriniho stopka
Attila Végh
11. dubna 2024 - 06:30

Attila podle společnosti Renault Slovensko porušil interní pravidla a automobilka se tak rozhodla rozvázat s ním spolupráci. Samotný Végh to oznámil na svých sociálních sítích, kde zároveň zveřejnil komunikaci svého manažera se zástupkyní značky.

MMA zápasník Attila Végh má na svém Instagramu přes 400 tisíc sledujících a svůj profil ve velkém využívá také k propagaci různých značek a společností. Jednou z takových byl dlouhodobě i Renault Slovensko. Automobilka se s ním ale po prezidentských volbách rozhodla spolupráci ukončit.



Renault to ve zprávě pro Véghova manažera odůvodnil tím, že jeho ambasadoři by měli být politicky neaktivní, protože francouzská firma má takto nastavená pravidla.

„Velká nevole se snesla na Attilu. Co by se dalo ustát. Ale budu upřímná, ne i když náš celý tým lidí jsme na opačné straně. My, naši nejbližší, naše "bubliny". Za toto se já neumím postavit. Nebo z mého pohledu nejde o respekt vůči jinému názoru. Ale podporu strany, která lže a je křivá," napsala v mailu manažerka.

(z facebooku: Attila Végh)

Végh pod svým příspěvkem napsal, že se svými fanoušky potřebuje podělit o zkušenost, která v něm „vzbudila pocit, že komunismus se vrátil“.

„Dnes jsem obdržel email, kterým mě jistá komerční značka trestá za to, že jsem svobodně projevil při volbě prezidenta svůj soukromý politický názor a přesvědčení. Bohužel, realita je zřejmě taková, že pokud máte a nedejbože projevíte svůj názor veřejně, může se stát, že přijdete o partnerství, možná byznys a možná později budou za váš názor i zavírat,“ zareagoval rozzlobený Végh.

Na kauzu zareagovala advokátka a senátorka Jana Zwyrtek Hamplová, která se slovenské legendy bojových umění Atilly Végha zastala.

„Renault porušil absolutně vše. Dala bych ho k soudu. Stojím na straně Atilly Végha. Postup Renaultu je skandální.

“Podporujete Pellegriniho, nebudeme s vámi spolupracovat.” “Jste křesťan, nebudeme s vámi spolupracovat.” “Pronajímáte byt Romům, nebudeme s vámi spolupracovat.” “Nebudeme vám dávat role ve filmu, protože jste podporovala Korčoka.”  “Nepřijmeme vás ke studiu, protože nejste ve správné politické straně.” Není v tom ŽÁDNÝ rozdíl!

Jde o porušení zákonů civilizované společnosti, zásady rovnosti, Listiny základních práv a svobod, o diskriminaci osoby z důvodu jejích politických názorů a návrat bolševických praktik v přímém přenosu. Dala bych Renault k soudu. Stojím jednoznačně odborně i osobně na straně Attily Végha. Kdyby žil v České republice, nabídla bych mu právní zastoupení. A to si pište, že bych si to užila," zveřejnila na svém oficiálním facebookovém profilu senátorka, která ještě později k tomto skandálu připsala pár vět.



„Na kádrování a podobné selektováni lidí typu “podporuje tu správnou stranu”, tak bude mít podporu, práci, studium. Jsem totiž velmi, ale velmi alergická z doby, kterou pamatuji - doba normalizace. Pokud nám to sem západní firmy chtějí zavádět, je třeba je upozornit, že my už máme tuto etapu kádrových posudků za sebou, tak ať se o to ani nepokouší! Pokud to chtějí zažit, tak ať si ty pokusy dělají ve svých západních zemích, ale už bez nás," doplnila Hamplová.

(hynek, prvnizpravy, screen: cnn prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 63%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif