Landovi vadí, že lidé nevolí srdcem

politika

<< VIDEO >> Daniel Landa komentoval v rozhovoru s Tomášem Lukavcem na kanálu Zákony bohatství mnohé, například svou nově nabytou zálibu v létání. A vyjádřil se i k volbám. 

Landovi vadí, že lidé nevolí srdcem
Daniel Landa
11. října 2022 - 06:20

Landovi vadí, že se lidé snaží volit chytře, místo aby volili srdcem. To prý vede k tomu, že se malé subjekty, které by politiku mohly změnit, do Sněmovny nedostanou. Volby jsou prý jediná cesta, jak něco změnit, puč podle něho nepřichází v úvahu. A výsledky posledních voleb ho překvapily.

Také jsme psali:

Daniel Landa také odpovídal na dotaz z publika, kdy se národ „probudí,“ načež Landa pohotově odvětil, že na konci tunelu bývá světlo, ale není jasné, jak dlouhý tunel bude. 

„Já nevím, co z toho národa zbylo. Vím, že tu máme mnoho obyvatel, mnoho občanů, ale nevím... Národ je rod. To jsou duše, které si uvědomují vazbu na ty, co tu byli před nimi. Udržují nějakou linii, hodnotovou linii. Myslím, že z národa zbyla taková... lehká zříceninka, je to i v důsledku globalizace. Ale ten duch mrtvý není, setkáváme se s ním na každém kroku. Vidíme katedrály kolem sebe, spoustu věcí, které nám tu předkové nechali. Člověk by se měl ze špatných poučit a na pozitivní navazovat,“ odpověděl zpěvák na filozofickou otázku a dodal, že se bude snažit ducha kultivovat a nenechat zahynout.


Kromě toho Landa také odpovídal na dotaz divákovi, který se ptal, zda se něco změní volbami, protože mu přijde, že každý politik pak ve funkci „zpívá stejnou písničku“. S tím Landa nesouhlasil a dodal, že se zná s Liborem Vondráčkem a už od dob Petra Macha volí Svobodné. „Nejdřív jsem volíval ODSku, ale teď volím tyhle kluky,“ svěřil se s politickými preferencemi. Dodal, že je to těžké, když polovina voličů k volbám ani nechodí. Podotkl, že právo volit si Češi museli vybojovat, a teď na něj jejich pravnuci kašlou.


A jako další problém zmínil, že lidé nevolí srdcem. Někteří lidé ho přesvědčují, aby volil jinou stranu, protože je to „chytřejší“. „Teď si představ, že 10 % chce dát hlas takovéhle protestní straně. Ale nedá, protože si myslí, že se tam stejně nedostanou. A to je začarovaný kruh,“ posteskl si. „Od toho slouží manipulace volebních průzkumů. Aby ti říkali: Nedávej to tam malým stranám. Oni se tam nedostanou,“ dodal ještě Landa. Podle něho pak lidé volí menší zlo, nicméně on volí srdcem.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: youtube)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 74%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 12%
transparent.gif transparent.gif