Lidé jsou ochotni akceptovat pravdu, ne lež, říká Rajchl

politika

Advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl se ve svém pravidelném vysílání věnoval nejen otázkám ohledně přijetí eura či migračních kvót, ale především o posílání peněz a zbraní na Ukrajinu na úkor českých důchodců.

Lidé jsou ochotni akceptovat pravdu, ne lež, říká Rajchl
Jindřich Rajchl (PRO)
16. ledna 2024 - 07:22

Předseda PRO Rajchl se během svého vysílání věnoval slovům předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové, která prohlásila, že vláda důchodcům valorizace nesebrala, ale jen je snížila.

„To je něco tak strašně naivního a stupidního, že to snad nepotřebuje žádný další komentář. Sleduji, co se děje u Ústavního soudu, a nestačím se jako právník divit. Mám veškerý respekt k ústavním soudcům, jsou to určitě moudří lidé, ale když sleduji tu argumentaci, že muselo dojít ke snížení valorizace a že muselo dojít k retroaktivitě, tudíž ke změně zákona v průběhu roku. Že hlavní důvod byl ten, že by došlo ke škodě, že by vznikla škoda na straně státu. Takže 19 miliard důchodcům musíme sebrat, protože by vznikla škoda, ale 45 miliard na Ukrajinu můžeme poslat jen tak? Tam nám škoda nevznikla?“ ptal se nechápavě předseda PRO Rajchl.



„Jsem přesvědčen, že lidé jsou ochotni akceptovat tvrdou pravdu. Ale pravdu. Ne lež. A my jsme obklopeni lží. Nám se neustále lže, kolem nás, jsme obelháváni horem, dolem, pořád tady slyšíme, že je tady nějaká ruská propaganda. Když vezmeme poměr peněz, které sem dává Rusko, a poměr peněz, které sem dává Soros a všechny možné politické neziskovky, tak vám garantuji, že těch peněz ze Západu a z Ameriky je nesčetněkrát víc než z nějakého Ruska. To oni proti nám vedou v podstatě tu informační válku a manipulují naší misí. Snaží se formovat naše názory tak, aby byly ve prospěch toho, kdy tady musíme adorovat jednoho a nenávidět druhého,“ pokračoval Rajchl.

„Vyjadřoval jsem se proti válce v Iráku, v Afghánistánu, v Libyi, proti všem těm válkám, které tady byly a jsou naprosto nesmyslné. Korektně se může proti válce na Ukrajině vyjádřit pouze ten, kdo stejně vehementně odsoudil válku v Iráku, v Libyi nebo v Afghánistánu. Jinak je to farizejství,“ doplnil ještě Rajchl a vysvětloval lidem svůj dlouhodobý postoj k válkám a jakékoli agresi.



„Americká agrese je stejně špatná jako ruská agrese. A kdokoliv mi říká cokoliv jiného, tak prostě si lže do kapsy. Protože prostě a jednoduše vojenská agrese je vždy špatná,“ poznamenal dále Rajchl.

„Izrael má právo na to, aby potrestal viníky, dopadl viníky, ale rozhodně není správné to, aby v podstatě udělal genocidu v Pásmu Gazy. On zastaví pitnou vodu. Kdyby tohle udělali Rusové na Ukrajinu, tak se tady všichni můžou zbláznit. A tam to budeme mlčky tolerovat? Pojďme zahodit ten dvojí metr, pojďme se na ty věci dívat férově,“ apeloval na diváky Rajchl.

„To není o fandění Sparta, nebo Slavia, to je o tom se střízlivě a objektivně podívat na běh světových událostí kolem nás. Nic jiného od toho nepotřebujeme,“ pokračoval v emotivním projevu Rajchl, který se také v pořadu zmínil o svém zesnulém otci a vyslovil přání, abychom si užíváli každý den, nic neodkládali. A také abychom nenaplňovali své životy zbytečnými rozpory a zbytečnými hádkami.

Psali jsme:

„Neodkládejme nic. Nenaplňujme svůj život zbytečnými rozpory, zbytečnými hádkami. Užívejme si každý jeden den,“ vzpomínal následně Rajchl na svého zesnulého otce. 

„I přestože to pro mě dnes není jednoduchý den, tak se to snažím brát pozitivně a přenést to v nějaké poselství. Dodnes mám v sobě poselství z té doby, abychom zkrátka nemarnili čas, nehledali výmluvy, abychom neprokrastinovali, abychom vše zkusili udělat na maximum. A jestli to vyjde, nebo nevyjde, je vedlejší. Důležité je dát do toho všechno,“ vyslovil své přání Rajchl.

(hýbl, prvnizpravy.cz, foto: red.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif