Marková: Lidé jako Danuše jsou nejen hloupí, ale i nebezpeční

politika

Jana Marková okomentovala vyjádření neúspěšné prezidentské kandidátky Danuše Nerudové, že elektroauta jsou jako chytré mobily. Podle ní je prý nejdřív nikdo nechtěl a teď jsou z nich všichni nadšení.

Marková: Lidé jako Danuše jsou nejen hloupí, ale i nebezpeční
Jana Marková
22. května 2024 - 18:10

„Elektroauta jsou podle Danuše Nerudové jako chytré mobily. Nejdříve je nikdo nechtěl. A teď jsou z nich všichni nadšení. Aha.

Paní Danuši evidentně stačí to, že obojí má nabíječku a tím to pro ní hasne. Jako ono by to u blondýny bylo celkem v pohodě, kdyby tato nejkrásnější a nejchytřejší blondýna za nás nechtěla rozhodovat v Europarlamentu. Nebo dokonce v Evropské komisi, ona se totiž cítí na ředitelku Zeměkoule.

Chytré mobily byl totiž skutečně technický pokrok a vývoj, který byl žádán uživatelem. Nikdo je nemusel dotovat a cpát lidem do kapes pod pohrůžkou všemožných sankcí a kvót. Elektroauta jsou žádaná pouze do chvíle, kdy je dostanete zadotované, a to ještě v případě, že s nimi nepotřebujete nikam moc dojet. A to ještě žádaná velmi vlažně, protože co se týká životnosti a spolehlivosti baterií, je to vlažné úplně stejně. Pokud vám odejde, můžete si připravit statisíce a nebo to „kopnout ze skály“, a pokud chcete jezdit někam dál, než kolem komína, můžete to mít jako adrenalinovou hru najdi dobíjecí stanici a čekej.



Já nejsem proti elektroautům obecně, je mi upřímně fuk, co si kdo koupí. Ale A´t mě a hlavně celý automobilový průmysl nenutí lumeni typu Danuše Nerudové k sebezničení v podobě výroby něčeho, co nikdo nechce. Ono totiž abyste to mohli dotovat, musíte ty peníze na dotace mít. A ty peníze generuje ve velké míře průmysl. Ano, ten průmysl, který vy tímto likvidujete. Pokud ten nebude žádné zisky generovat, nebude na dotace. Točíme se v kole jak křeček po adrenalinu. A zrychlujeme a nikomu to nevadí.

Navíc elektroauta jsou na elektřinu, a ta se musí někde vyrábět. Čím víc jich bude, tím víc jí bude potřeba. Což je docela oříšek, protože my si zároveň v zájmu té zelené ideologie zdroje té levné energie likvidujeme. A tak už se v různých městech omezují nabíjecí hodiny, kdy máte právo na proud. Místo abyste na benzice natankovali plnou, můžete si vzít kolo, nebo si zkrátka počkat třeba na půlnoc. To už to možná půjde. Pokud máte rodinný dům jste ještě celkem v pohodě. Pokud bydlíte v paneláku, čeká vás zřejmě menší bitka u nabíječek nebo perná noc. V zimě ideální způsob otužování.

Psali jsme:

Lidé jako Danuše jsou nejen hloupí, ale vyloženě nebezpeční. Nebezpeční v tom, že dokáží kariérně vyšplhat až do míst, kde tu hloupost mohou nejen šířit, ale i prosazovat. Na úkor nás všech. A mimochodem, ráda bych se paní Danuše zeptala, jak hodlá do toho Bruselu jezdit. Zcela vážně. Elektomobilem? Nebo si ta, zalétne tryskáčem. Co myslíte?" zakončila otázkou svůj komentář Marková.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: arch.)


Anketa

Jste spokojeni s výsledky voleb do Evropského parlamentu?

Ano 28%
transparent.gif transparent.gif
Ne 63%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 9%
transparent.gif transparent.gif