Petr Žantovský: O lecčems a mnohém podvacáté

politika

<< VIDEO >> Ve dvacátém pokračování diskusního pořadu Vladimíra Franty s Petrem Žantovským došlo snad úplně poprvé na důsledné naplnění názvu toho cyklu – O lecčems a mnohém. Tentokrát se totiž oba diskutéři dotkli řady zdánlivě odlehlých, avšak na bližší pohled velmi spojitých problémů.

Petr Žantovský: O lecčems a mnohém podvacáté
Vladimír Franta a Petr Žantovský
16. února 2024 - 14:55

Naše vláda tvrdí, že nemá pár milionů na dorovnání mezd pro školní neučitelský personál (školníky, uklízečky, kuchařky), ačkoli to předtím svatosvatě ústy ministra školství slíbila a teď se diví, že to školský personál považuje za velký podraz. Objevují se zběsilé nápady – děti přece nemusejí dostávat obědy, ať si je nosí z domova, například. Čekám, kdy přijde někdo s tím, že by uklízečky mohly část úvazku učit nebo učitelky uklízet. 

Z toho všeho plyne, že ministr školství svému rezortu jednak vůbec nerozumí, jednak jsou mu lidé ve školství veskrze ukradeni, tak jako lidí z jiných rezortů svým rezortním ministrům. Což je patrné například v zemědělství, kde se chystá po německém vzoru demonstrativní akce, nájezdy traktorů do měst a v podstatě ultimativní požadavky. Proč? Protože naše vláda, poslušná na slovo eurounijním inženýrským nesmyslům a green dealu ignoruje realitu českého zemědělství a dává najevo, že je jí lhostejná. Má přece 108 hlasů ve Sněmovně.



Všechny dosavadní díly cyklu pak jsou k viděn zde

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif