Podezření z korupce, ovlivňování zakázek. Šlachta se rozjel

politika

Střet zájmů, zasahování do veřejných funkcí, zakázka v hodnotě 500 miliard korun. Bývalý elitní detektiv a předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta poukazuje na vyšetřování evropské prokuratury, která má spadeno na šéfku EK von der Leyenovou.

Podezření z korupce, ovlivňování zakázek. Šlachta se rozjel
Robert Šlachta (Přísaha)
3. dubna 2024 - 07:22

„Pamatujete na podezřelé covidové zakázky u nás? Tak teď si představte, že prošetřují samotnou šéfku Evropské komise a její komunikaci s firmou Pfizer ohledně nákupu vakcín pro celou EU.

Tématu se věnuje naše Nikola Bartůšek, určitě už jí znáte a pokud ne, tak jí sledujte tady na Facebooku, stojí to za to. Co Nikola o této kauze píše?

"Podezření z korupce, ovlivňování zakázek, střet zájmů a pro zasahování do veřejných funkcí. Zakázka měla hodnotu 500 miliard korun. Jasně, šlo o vakcíny pro celou EU. Členské země Unie vyhodily do vzduchu nejméně 215 milionů dávek vakcín proti nemoci covid-19, které nakoupily na vrcholu pandemie, a to v době kdy už bylo bezesporu jasné, že nemohou být využity. Daňové poplatníky to stálo zhruba čtyři miliardy eur, v přepočtu přes 98 miliard korun, které byly utraceny úplně zbytečně!“



No a paní Ursula von der Leyen je nejžhavější kandidátkou i na pokračování ve funkci předsedkyně Evropské komise. Pokud se něco zásadního nezmění v nadcházejících volbách v červnu. Já tedy věřím, že se změní. A vy k tomu můžete přispět tím, že budete volit koalici Přísaha a Motoristé.

Psali jsme:

Možná se ptáte, jestli se vyšetřují covidové zakázky i u nás? Poslanecká sněmovna neudělala nic, jednou projednala naši petici na výboru a pak to hodili do šuplíku. My to ale spát nenecháme," napsal na svém facebooku předseda Přísahy Robert Šlachta s tím, že se obrací na předsedkyni Sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou a požadují vysvětlení.

(böhm, prvnizpravy.cz, foto: prisaha)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 60%
transparent.gif transparent.gif
Ne 21%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif