Poprask v ČT! Který agent zařadil do programu film Tři dny Kondora?

politika

„Najděte mi toho  agenta, který   rozhodl zrovna v těchto dnech zařadit americký filmový špionážně-kriminální thriller z roku 1975 Tři dny Kondora do vysílání České televize?" Tak nějak řval muž drobné postavy, kterému v českých televizích říkají cenzor a Bůh ví, kdo jej za to platí.

Poprask v ČT! Který agent zařadil do programu film Tři dny Kondora?
Česká televize je naše, ale kdo jsou naši?
2. dubna 2024 - 06:45

„Všichni víte, že to všude vře. Víte, že Putin řádí na Ukrajině a stále nevíme, zda bude dostatek plynu, nafty,  energie a základních  potravin, možná bude nouze o vodu a vy pustíte  do vysílání film o tom, jak americká tajná služba nechá zlikvidovat jakousi Americkou literárně-historickou společnost, jejíž členové jako civilní osoby společně studují a dokumentují všelijakou světovou literaturu. Ti lidé byli zastřeleni, protože někdo z nich odhalil v nějaké knize únik tajné státní informace. To se nikdo nezamyslel, zda  třeba i v Praze nemáme nějakou Americkou literárně-historickou společnost? To nikoho nenapadlo, komu ten film slouží? To jste provedli zrovna, když jsme oslavili čtvrtstoletí od vstupu do NATO a placení  provokatéři v Česku se snaží oslabit naše pevné postavení v této  vojenské alianci   a  v Evropské unii! To nikoho nenapadlo, komu to může prospět v době pořádání protivládních demonstrací ? Najděte mi toho agenta, který to zařadil do vysílání? " tak nějak dál řval muž malé postavy směrem k lidem, kteří se na chvilku zastavili, aby zažili na vlastní kůži několik chvilek  demokracie ve veřejnoprávní televizi.

„A víte, co je na tom filmu nejotřesnější? Hlavnímu hrdinovi filmu, který má agentní označení Kondor, jeden vedoucí tajné služby vyčte, že jeho největší chybou je, že hodně čte," prohlásil do té doby stále řvoucí muž.

„Nu a jak to dopadlo?" zeptali jsme se studenta politologie, který si nepřeje být jmenován, aby jej profesoři politologie nepovažovali za kolegu a spolužáci za idiota a který nám tu příhodu o v České televizi odvysílaném filmu Tři dny Kondora vyprávěl.

„Probudil jsem se, ale musím přiznat, že jsem byl celý opocený," odpověděl tazaný student politologie.




(ps, Prvnizpravy.cz, foto:ps)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif