Pospíšil jde na ambasádu Ukrajiny pro noty ke koncertu ruské zpěvačky

politika

Je dobře, že ČT 24 do svých zpravodajských pořadů zve takové politické zjevy jako v mnoha funkcích učinkujícího  Jiřího Pospíšila, který  si třeba půjde na ambasádu Ukrajiny pro noty s rozřešením, zda může být v Praze koncert ruské operní pěvkyně Anny Nětrebkové v Obecním domě. 

Pospíšil jde na ambasádu Ukrajiny pro noty ke koncertu ruské zpěvačky
Jiří Pospíšil
28. července 2023 - 08:20
Protože  europoslanec Pospíšil  je také  radní Prahy pro kulturu,  chce od ukrajinských politruků   slyšet jejich postoj a názor na koncert  pěvkyně Anny Nětrebkové. Poté se rozhodne, zda doporučí vedení Obecního domu, kde se má  koncert konat, jej zrušit.

Nutno dodat, že Nětrebková má vystoupit ve Smetanově síni Obecního domu  16. října 2023.

„Operní pěvkyně je na sankčním seznamu Ukrajiny. Rád bych si vyjasnil ukrajinský postoj a zajímá mě jejich názor. Pokud by se mé domněnky potvrdily, měli bychom to zrušit. Není to jen tak nějaký koncert, když se v minulosti aktivně zapojila do podpory zločineckého režimu. Je dobré znát názor našeho partnera,“ řekl Pospíšil, aniž by blíže upřesnil, kdy a jaký zločinecký režim, kterých je po světě neúrekom, zpěvačka podporovala a  proč  zrovna pracovníci na ambásádě Ukrajiny jsou zrovna ti správní morálně čistí, kteří by měli určovat, kdo v Praze má zpívat.  

Pěvkyně totiž dlouhodobě žije v Rakousku, ale podle informací z panelu, který promítla režie televizního zpravodajství na obrazovku,   v minulosti údajně pomáhala Vladimiru Putinovi během jeho prezidentských voleb. Nechala se také fotografovat s vlajkou a představiteli Ruskem kontrolovaných oblastí  na Ukrajině a pro rozvoj kultury jim   darovala milion rublů. 

Po začátku ruského vojenského útoku na Ukrajinu  v únoru 2022 sice čelila na západ od našich hranic  bojkotu svých koncertů, ale jenom někde. 



Pospíšil si v televizní debatě pospíšil s vysvětlením,  proč bude vystoupení zpěvačky v Praze konzultovat z ukrajinskými instruktory pro věci politické.  Řekl, že pozice Česka, Polska či Pobaltí je vůči Ukrajině silnější než jiných západoevropských států, kde umělkyně může zpívat. Například v Itálii její koncerty dál probíhají.
Aby 37 231 voličů, vědělo koho, že to zvolili v roce 2019 do Europarlamentu a k tomu ještě 93 121 Pražanů vědělo koho, že to zvolili za konšela v Praze, tak  vězte, že Pospíšil se   osobně domnívá, že pokud je operní diva na ukrajinském sankčním seznamu, tak by v Praze vystupovat neměla. Proč? Je Obecní dům v Praze už ukrajinským územím?

Jestliže v době vysílání televizního rozhovoru s Pospíšilem bylo oznámeno, že koncert  Anny Nětrebkové v Obecním domě je vyprodaný z 80 procent kapacity sálu, tak věřte tomu, že v tuto chvíli je vyprodaný zcela.

Lepší propagaci ruské operní pěvkyni Anně Nětrebkové ten "přetrhdílo" Pospíšil z pražské radnice a z Europarlamentu  udělat nemohl.

Bystrému čtenáři jistě netřeba doporučovat nadále sledovat vývoj kolem koncertu ruské zpěvačky a další kousky ukřičeného politika, který, jak sám přiznal,  si  bez ukrajinských not  neví  rady.   A pak zapamatujte si jméno Anna Nětrebková. Nepochybujte o tom, že velmi pěkně zpívá a svým zpěvem dělá radost a svým původem přejme si, že  jen Pospíšilovi starost.


Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu?
Více na facebookovém profilu webu Prvnizpravy.cz   zde ... 

(ps, Prvnizpravy.cz, ČT24, foto: z ČT 24)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 73%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif