Feri je "frajer": TOP 09 opět terčem posměchu

politika

Marek Ženíšek má být podle předsednictva strany TOP 09 novým ministrem pro vědu a výzkum a nahradit tak Helenu Langšádlovou. Lidé však zpochybňují, že je Ženíšek pro tuto funkci kompetentní osobou.

Feri je "frajer": TOP 09 opět terčem posměchu
Marek Ženíšek (TOP 09)
9. května 2024 - 06:05

Ženíšek má nahradit Helenu Langšádlovou (TOP 09). Původně měl na post zamířit Pavel Tuleja (TOP 09), ten se ale nominace vzdal. Návrh by měl dnes schválit výkonný výbor strany.

Langšádlová rezignovala kvůli tomu, že údajně nedokázala dostatečně prezentovat výsledky své práce. Docent ze Slezské univerzity Pavel Tuleja se minulý týden vzdal kandidatury po zveřejnění informací o jeho publikování v tzv. predátorských časopisech.

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová uvedla, že předsednictvo strany nominovalo Marka Ženíška na post ministra naprosto drtivou většinou.

„Marek je zkušeným politikem s jasnými názory a vizí pro budoucí směřování resortu. Jeho hlavní prioritou bude navýšení rozpočtu na výzkum, vývoj a inovace pro období 2025+,“ napsala na sociální síti s tím, že o finální nominaci rozhodne výkonný výbor TOP 09.



Na sociálních sítích to ale lidé TOPce pěkně nandali a Pekarová i Ženíšek jsou jim pro smích.

„Ženíšek, který ještě včera nevěděl, že bude ministr, má podle Markéty JASNOU VIZI!“ napsal kandidát za Svobodné do Europarlamentu Matěj Gregor.

„Škoda. Dominik Feri z vězení by byl lepší volba. Ten ty sociální sítě fakt uměl,“ poznamenal např. Thomas Heinl v narážce na bývalého poslance TOP 09, který byl nedávno odsouzen na tři roky za znásilnění.

V diskusích se také často objevovala zmínka, že se Ženíšek Feriho v kauze zastával a prohlašoval o něm, že je to "frajer“.

„Dominiku Ferimu jsem napsal, že je frajer. Tohle je dospělá a vyzrálá reakce. Učebnicová politická kultura. Klobouk dolů, držím palce a věřím, že se do Sněmovny jednou vrátí!“ napsal tehdy Ženíšek na Twitter (dnes X) poté, co Feri rezignoval a odstoupil z kandidátky do voleb.

Psali jsme:

Ženíšek byl v letech 2005 až 2009 členem KDU-ČSL. V TOP 09 je od roku 2009, kdy se také stal místopředsedou strany. Řadovým místopředsedou byl do roku 2015, kdy byl na dva roky zvolen prvním místopředsedou strany. V letech 2017 až 2019 byl opět místopředsedou.

(jk, prvnizpravy, repro: plzeň tv)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?