Prodej nemovitostí a 100 milionů na kampaně. Hašek se zhrozil

politika

Podle vyjádření předsedy SOCDEM Michala Šmardy prodává strana osm nemovitostí v regionech a získané prostředky vloží do volebních kampaní v následujících dvou letech. Své k tomu napsal i bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.  

Prodej nemovitostí a 100 milionů na kampaně. Hašek se zhrozil
Michal Hašek
9. září 2023 - 07:30

To se konají volby do Evropského parlamentu, do krajů i do Sněmovny. Zároveň startuje už nyní kontaktní kampaň v ulicích.

„Sociální demokracii dala do pořádku své hospodaření. Nyní musíme udělat vše pro návrat do Sněmovny a úspěch v evropských a krajských volbách,“ řekl šéf SOCDEM Michal Šmarda.

Místopředseda strany Igor Bruzl počítá s celkovými náklady kampaní v příštích dvou letech ve výši přes 100 milionů korun. Z toho 10 až 15 milionů spolknou evropské volby v příštím červnu. 

„Většinu těchto peněz získáme transparentním a efektivním prodejem části nemovitého majetku. Zbytek lepším hospodařením s výnosným majetkem. Snad se podaří zajistit i sponzoring,“ uvedl Bruzl. 

Podle vyjádření předsedy SOCDEM Michala Šmardy chce strana prodat své nemovitosti v Olomouci, Plzni, Ústí nad Labem, Českých Budějovicích, Jihlavě, Pardubicích, Břeclavi a Znojmě. Podle předsedy však zatím nechystá prodej pražského Lidového domu, královéhradecké Střelnice ani domu v Kladně.

Psali jsme:

K vyjádření předsedy SOCDEM se vyjádřil advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. 

„Včera to byl drb, dnes krutá realita. Současné, bohužel politicky zcela neviditelné vedení SocDem, se přece jenom zapíše do historie. Ovšem nikoliv výrazným volebním výsledkem, ale prodejem nemovitostí socdem po celé ČR jako údajným prvním krokem skvělého plánu na návrat do první politické ligy. Jeden by čekal, že to důležité jsou skutečné osobnosti a době a problémům lidí odpovídající program. Ne, současná parta začíná prodejem majetku (zatím) mimo Lidového domu v Praze a Střelnice v Hradci Králové a rozpočtem, tedy úplně obráceně. To už je krok k definitivnímu konci, bohužel. P.S. Členská základna byla postavena před hotovou věc… a poslední zhasne," uzavřel svůj komentář k věci na facebookovém profilu Hašek, který je svému text také přiložil následující obrázek:


(z facebookového profilu Michala Haška)

(böhm, prvnizpravy.cz, foto: repro: prima+)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?