Propagace islámského terorismu z peněz EU. Okamura zuří

politika

Šéf opoziční SPD Tomio Okamura okomentoval ve svém příspěvku pozadí finančních zdrojů, které plynou z Evropské unie na podporu islámského terorismu a džihádismu. A podivuje se nad tím, že v tom Evropa i nadále pokračuje. 

Propagace islámského terorismu z peněz EU. Okamura zuří
Tomio Okamura (SPD)
13. října 2023 - 06:05

„To je naprosto skandální. Evropská unie financuje propagaci islámského terorismu a džihádismu. Ekonom Lukáš Kovanda navíc upozornil, že EU od roku 2008 poskytla Palestině desetinásobně větší objem peněz z evropských fondů v poměru k HDP než Česku. Ač právě od roku 2008 Gaze zcela a definitivně vládne Hamás, nekonají se tam volby, EU své peníze posílá dále. Gatestone Institute informoval, že palestinští školáci jsou od raného věku vystaveni učebním osnovám, které podněcují násilí, oslavují džihád (svatou válku) a podporují "mučednictví". 

Přestože si je Evropská unie vědoma toho, že z peněz EU se financuje propagace islámského terorismu, financování palestinské samosprávy ze strany EU pokračuje dál. Nyní to chvíli vypadalo, že EU finance palestinské samosprávě pozastaví, ale nakonec se tak nestane. To je pro hnutí SPD další důvod, proč je Evropská unie naprosto zkompromitovaná a měla by být zrušena. 

Navíc prezident palestinské samosprávy útok Hamásu de facto podpořil. „Palestinský lid má právo bránit se teroru osadníků a okupačních vojáků“, prohlásil po zahájení útoků Hamásu prezident palestinské autonomie Mahmúd Abbás. 

Zatímco Íránem podporované teroristické skupiny Hamás a Palestinský islámský džihád pořádají v Pásmu Gazy letní tábory a v nich učí děti, jak se stát bojovníky a vraždit Židy, tak Palestinská samospráva dělá fakticky totéž prostřednictvím svého vzdělávacího systému. 


Palestinskou samosprávu za "nenávistný" obsah jejích učebnic odsoudil dokonce i Evropský parlament. Evropská unie zadržovala dva a půl roku pomoc Palestinské samosprávě a požadovala po ní politické reformy a odstranění podněcování k násilí z jejích učebnic. Rezoluce přijatá letos Evropským parlamentem zašla tak daleko, že přímo spojila obsah učebnic s palestinským terorismem, zejména s útoky mladých lidí. Tato rezoluce také konstatovala, že učebnice obsahují antisemitismus a požadovala jeho odstranění. Palestinská samospráva nadále ve svých školách podněcuje násilí a podporuje nenávist k Židům.

Evropská unie v této rezoluci:
"Vyjadřuje politování nad problematickými a nenávistnými materiály z palestinských školních učebnic a studijních karet, které dosud nebyly odstraněny; zdůrazňuje, že vzdělávání a přístup žáků k pokojným a nestranným učebnicím mají zásadní význam, zejména v souvislosti s rostoucím zapojením dospívajících do teroristických útoků...."

Palestinská samospráva však ze svých učebnic materiály propagující násilí a šířící nenávist k Židům neodstranila.

Navzdory svým opakovaným prohlášením o nutnosti změnit palestinské učebnice Evropská unie přesto zřejmě bezpodmínečně obnovuje svoji finanční pomoc Palestinské samosprávě. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen loni během návštěvy Ramalláhu, de facto hlavního města Palestinců, oznámila, že EU svoji finanční pomoc "rychle" obnoví.


Z facebookového příspěvku Tomia Okamury (SPD)

Otázky ve zkoušce z arabského jazyka se například ptají na báseň, která velebí jeruzalémské "rytíře" "jdoucí s úsměvem na smrt", a vyzdvihuje také důležitost přípravy na násilný džihád proti Izraeli.

Studenti jsou také zkoušeni ze znalosti pasáží učebnice islámské výchovy Palestinské samosprávy velebících vraždy, násilí a smrt. Jedna otázka žádá studenty, aby vysvětlili, proč je džihád "jedním z pilířů islámu", další otázka se dotazuje na pasáž označující mučednictví za velkou čest. Zkouška z islámské výchovy zdůrazňuje význam džihádu jako "jedné z cest k dosažení mučednictví".

Palestinští studenti jsou také zkoušeni ze znalosti studijní látky, která popírá historickou přítomnost Židů v Jeruzalémě a označuje ji jako "nepodložená tvrzení," "pohádky" a "mýty." A rovněž neuznává Izrael a jeho právo na existenci. Další zkouška obsahuje mapu, na které není Stát Izrael a jeho území je označeno jako "Palestina". Ve dvou případech jsou studenti zkoušeni z kapitol v učebnicích, které přirovnávají Židy ke křižákům, z čehož vyplývá, že Židé jsou cizí vetřelci, kteří budou nakonec poraženi," píše ve svém příspěvku Okamura a pokračuje úryvkem ze článku Bassama Tawila a následně přidává i vysvětlení od ekonoma Lukáše Kovandy. 

"Krev palestinských dětí, které při tomto džihádu zemřou, ulpí nejen na rukách vůdců Palestinské samosprávy, Hamásu a Palestinského islámského džihádu, ale do značné míry i na rukách těch Evropanů, kteří nadále posílají stovky milionů eur Palestinské samosprávě, aniž by za to požadovali ukončení jejího programu "pay for slay" (peníze za zabití) a ukončení nepřetržitého podněcování Palestinské samosprávy k násilí a k náboženské nesnášenlivosti. Program "pay for slay" podněcuje k vraždění Židů a vyplácí za něj finanční odměny. Tato ideologie nadále zaplavuje palestinské univerzity a školy,“ napsal ve svém článku arabský muslim žijící na Blízkém východě Bassam Tawil.

Psali jsme:

"Od roku 2008, tedy od prvního roku, kdy moc nad Gazou zcela a definitivně uchvátil Hamás, dostává Palestina především od EU zhruba miliardu dolarů ročně. Nominální HDP Palestiny narostl mezi lety 2008 a 2022 z nějakých sedmi na více než osmnáct miliard dolarů. V průměru tedy pomoc od EU představovala v uplynulých patnácti let každoročně zhruba osm procent palestinského HDP. Pokud by mělo ekvivalent této pomoci dostávat Česko, tedy tak aby pokryla průměrně osm procent jeho HDP, v uplynulých patnácti letech by muselo od EU inkasovat zhruba 23 miliard dolarů ročně. Což v dnešních cenách a při dnešním kursu odpovídá zhruba 530 miliardám korun ročně. To by za uplynulých patnáct let činilo přibližně osm bilionů korun pomoci, jíž by se Česku od EU dostalo. Přitom čistá pozice ČR vůči EU činila ke konci loňska zhruba bilion korun. 

Pomoc EU Palestině tedy v období let 2008 až 2022 byla vzhledem k velikosti palestinské a české ekonomiky zhruba osminásobně vyšší než objem čistých dotací, které Brusel v letech 2004 až 2022 vyplatil Česku. Ve skutečnosti tak v uplynulých patnácti letech "čerpala" Palestina zhruba desetinásobný objem evropských peněz v porovnání s Českem,“ vysvětlil ekonom Lukáš Kovanda.

(dan, prvnizpravy.cz, foto: repro: cnn prima)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 10%
transparent.gif transparent.gif
Ne 74%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 16%
transparent.gif transparent.gif